Geslaagde StepRace levert €17.000,- op voor ECM-werk

Steppers vanuit bos.JPGmaandag 16 oktober 2017 14:24

Stramme kuiten, bezwete voorhoofden en klamme handen. Zo fluitend als de steppers vertrokken, zo uitgeput kwamen ze over de finishlijn. Moe, maar voldaan, want wat werden de steppers feestelijk onthaald en wat werd er gejuicht bij het horen van het totaalbedrag, zo'n €17.000,-!

Van startschot tot finishlijn
Zo'n 25 deelnemers, naast steppers ook drie wandelaars en een hardloper, werden zaterdagmorgen 14 oktober 'afgeschoten' vanaf basisschool de Zonnewijzer in Diepenveen, in het buitengebied van Deventer. Ze stepten rondes van 10 kilometer, waarbij ze steeds konden kiezen uit de twee lussen van 10 kilometer die waren uitgezet in de mooie omgeving. Waar de twee lussen bijeen kwamen was met behulp van een camper, stoelen en bankjes een heerlijk rustpunt ingericht, waar de steppers hun rondestempel kregen en met een versnapering neer konden ploffen om bijgetankt de weg weer te vervolgen. Wat hadden ze er prachtig weer bij! Wie nog de energie had om tijdens het steppen om zich heen te kijken, zag de pracht van alle herfstkleuren die oplichtten in de heerlijke nazomerzon. Naarmate de dag vorderde en de energie afnam, namen de zweetdruppels en de verstijving toe en veranderde het fluiten in hijgen, puffen en kreunen. Aangemoedigd en bijgestaan door de enthousiaste vrijwilligers en gemotiveerd door de sponsoring werden de laatste kilometers weggestept of -gelopen en kwam eindelijk het roodwitte lint van de finish in zicht. Knap werk van alle steppers en wandelaars, de hardloper had zelfs 40 kilometer in de benen!

MonsterTocht
Ondertussen was daar nog die groep fanatiekelingen, de MonsterSteppers. Vier steppers en twee fietsers stapten onder begeleiding van twee chauffeurs vrijdagmiddag in Alkmaar op, om via de dijk van Enkhuizen naar Lelystad via de Oostvaardersplassen en Hilversum (alwaar een heerlijk ontbijt verzorgd was) en verder via een groene route bij Diepenveen, Deventer uit te komen. Een route van maar liefst 310 kilometer waarbij elk uur twee steppers de andere twee afwisselden. En dat alles in 24 uur en dus ook in het diepe donker van de nacht, met als enig houvast de koplampen van de fietsers. Wat een monsterlijke uitputtingsslag van ongekende omvang! De MonsterSteppers werden dan ook onder luid gejuich onthaald met een erehaag.

Licht in gebrokenheid
Al dat geploeter en gezweet was niet voor niets. Er komen nog steeds sponsorgiften binnen (ook uw gift is nog welkom!) en het totaalbedrag is zo'n €17.000,-! Wat een fantastisch bedrag en wat kan het zendingswerk van ECM in Europa dit goed gebruiken. Gebrokenheid zien we allemaal, in ons eigen leven en in dat van mensen om ons heen. Wat een enorm verschil maakt het als Gods Licht in die gebrokenheid schijnt, Licht dat hoop biedt en heel maakt. Licht dat troost, verbindt en leven geeft. Net als hier in Nederland is er overal in Europa gebrokenheid. We wensen al die plekken families van Lichtdragers toe. Met deze €17.000,- hebben we daar stevig aan bijgedragen. We zijn God enorm dankbaar dat de StepRace zo voorspoedig is verlopen. Vanaf deze plek bedanken we ook alle sporters, vrijwilligers en sponsors voor hun fantastische bijdrage!

Bekijk deze foto-impressie. Noteert u 13 oktober 2018 alvast?

« Terug