Europa info 339 - Licht!

EI339 Header.pngvrijdag 24 november 2017 12:35

Kerst is het feest van het licht. Maar wat betekent dat? Kijk om je heen. In de winkelstraat is het begrip gereduceerd tot lichtjes in de etalage, flikkerende bomen, takken en kransjes. Maar je flora decoreren met wat plastic zooi maakt kerst geen feest. Kerst is een feest omdat God afdaalde naar zijn pikdonkere schepping en het licht aandeed. Jezus Christus is het Licht. Negeer je Hem in je kerstviering (of zie je Hem enkel als snoepig baby'tje in een kerststalletje), dan houd je niets meer over. Een feestje zonder jarige. 

Jezus vraagt ons om onze lamp bij Hem aan te steken en te laten schijnen voor de mensen (Matteüs 5:15-16). Zet je lamp niet onder je wasmand, verberg 'm niet tussen de veilige, behaaglijke muren van je gemeente. De wereld kent nog zo veel donkere hoeken en gaten, zo veel steden, streken en landen waar mensen in het duister tasten. Licht is nodig, licht dat niet meer dooft!

In deze Europa Info kunt u meerdere artikelen lezen over de verspreiding van het licht in Europa. Niet alleen rondom kerst, maar het hele jaar door. ECM wil gehoor geven aan Jezus' opdracht om ons licht te laten schijnen. Wilt u voor ons bidden en ons ondersteunen met een financiële gift?

« Terug