StepRace 2018: (hart)verwarmend

DSC_7081_LR.jpg06-11-2018 10:42 06-11-2018 10:42

Zaterdag 13 oktober verzamelden de ruim dertig steppers zich om 9.00 uur op het al zonovergoten schoolplein van De Zonnewijzer in Diepenveen. Het was een vroegertje, zeker voor wie die ochtend uit Assen, Lelystad of zelfs Maastricht naar de rand van Deventer was afgereisd. Na een warm welkom, wat uitleg, stepinstructies en een warming-up markeerde ECM-werker Matthijs Laan met de luchthoorn de start van de StepRace 2018.

Eerst wat onwennig, later met zwierende benen stepten de deelnemers afwisselend over paden, door bossen en langs heide. De steppers konden steeds kiezen tussen twee prachtige lussen van elk tien kilometer. Waar de lussen elkaar kruisden, kon op een rustpunt wat gegeten en gedronken worden en na nog een aanmoediging én natuurlijk een gaatje erbij in de nekhanger als bewijs van de gestepte ronde, ging men moedig voorwaarts. 

De buitentemperatuur steeg tot maar liefst 26 graden, om over de lichaamstemperatuur van de sportievelingen maar niet te spreken. Maar ja, met alle sponsortoezeggingen in gedachten knal je natuurlijk gewoon door! Ronde na ronde, van een frisse start totdat de kramp je in de kuiten schiet. De meesten legden de rondes steppend af, sommigen lopend of fietsend. Van jong tot oud, van 7 tot 74 jaar! De StepRace doe je samen, vooruitgestuwd door de aanmoediging van sponsors, medesteppers en StepCrew. Wat een hartverwarmende sfeer. En dus kwamen - met watervalletjes op de rug en al - de steppers rond 16 uur over de finishlijn. Moe maar voldaan. Om even later de opbrengst van de StepRace te horen....

€13.000!! 

Steppers, StepCrew, sponsors, bedankt!! En bovenal: God zij dank. Op naar 12 oktober 2019.

« Terug