Europa Info 342 - Welkom

ei342 header.pngdonderdag 06 september 2018 14:24

Deze Europa Info draagt het opschrift 'Europa verlangt openheid'. Dat wringt op het eerste oog met de actualiteit. We willen in Europa toch juist minder openheid? Dichte grenzen, om ons te beschermen tegen immigranten. Betere privacy, om ons te beschermen tegen onze eigen overheden. In onze samenleving van individualisme en afgrenzing lijkt openheid geen populair woord.

En toch. Uit de verhalen in dit nummer blijkt dat mensen hunkeren naar open armen, naar een plek waar ze hartelijk welkom zijn, zonder eerst aan voorwaarden te moeten voldoen. We weten het vaak goed te verbergen, maar in feite telt Europa talloze verloren schapen, op zoek naar een thuis, een goede herder.

Het Evangelie is een boodschap van openheid. Voor iedereen, van mensen in nood tot zelfs vijanden, zet Jezus de deur open. Zijn Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt. Durven we het aan om de Geest daarin te volgen, op onze plek, in onze omgeving?

ECM wil vanuit openheid en naastenliefde overal in Europa van het Evangelie getuigen. Wilt u ons ondersteunen in die missie?

« Terug