In memoriam Marianne Sluimer

sluimer1.jpg07-12-2018 10:25 07-12-2018 10:25

Op 3 november overleed zendingswerker Marianne Sluimer. Samen met haar man Peter werkte ze 25 jaar lang in de Algarve in Portugal, sinds 2000 als lid van ECM. We danken de Heer voor alles wat Hij door Marianne gedaan heeft.

Marianne en Peter verhuisden in de jaren tachtig naar de Algarve en stichtten daar de International Evangelical Church of the Algarve. Tijdens hun gehele bediening in Portugal bleven ze aan die gemeente verbonden.

Twee jaar na hun komst leerden ze Jan en Elisabeth Anema kennen. Via hen kwamen ze bij ECM terecht, waar ze in 2000 'associate member' werden. De Anema's omschrijven Marianne als een “actieve en meelevende arbeider in Gods wijngaard” en een “heerlijk spontaan én praktisch mens”.

“Marianne en Peter hebben grote aantallen mensen bemoedigd en bijgestaan”, vertellen Jan en Elisabeth. “Ook hebben ze met veel geduld en liefde hun adoptiezoon Danilo begeleid.”

In 2009 gingen Marianne en Peter met pensioen. Ze verhuisden naar Frankrijk en later naar Beatenberg, Zwitserland. Een paar jaar geleden bezochten Jan en Elisabeth hen. Marianne lag toen in het ziekenhuis. “Nogal bezorgd gingen we met Peter mee naar het bezoekuur, maar daar lag een stralende patiënt op ons te wachten. Typisch Marianne: niet zeuren en klagen, maar danken en de hoop vasthouden!”

Marianne overleed in het ziekenhuis in Thun en is in Beatenberg begraven. In de aansluitende bijeenkomst werd God aanbeden en gedankt. Hij heeft door Marianne zijn Woord en zegen in Europa verspreid.

« Terug