Doug Gotcher nieuwe directeur ECMI-USA

ECMI doug & chloe gotcher.jpg11-06-2019 13:11 11-06-2019 13:11

Doug Gotcher uit Tuscon, Arizona, wordt vanaf 1 januari 2020 directeur van het Amerikaanse kantoor van ECM International. Hij volgt George Brown op, die deze maand na elf jaar afscheid nam van ECMI-USA. Tot Gotcher in januari aantreedt, vervult Cliff Kelly op interimbasis de functie van directeur.

Doug sluit zich aan bij ECMI na veel en uiteenlopende ervaring opgedaan te hebben met ministry en leiderschap bij interkelijke organisaties, lokale kerken en grote organisaties. Doug studeerde marketing en educatie aan de Utah State University (USU). Aan die universiteit speelde hij ook basketbal, onder meer in de NCAA-competitie. Doug en zijn vrouw Chloe maakten beiden deel uit van het leiderschapsteam van Campus Crusade for Christ (CRU).

Na hun afstuderen werden Doug en Chloe staflid van Athletes in Action (AIA), een ministry van CRU. Hun eerste bediening was aan de University of Wisconsin (Madison) en na twee jaar verhuisden ze naar Tuscon, Arizona, waar Doug het werk van AIA een plek gaf op de campus van de University of Arizona. Ook was hij als pastor betrokken bij het footballteam. Negen jaar later werd Doug National Campus Director van de AIA-ministry. Hij leidde een team van tien regiodirecteuren en vijftig campusdirecteuren, die op meer dan tweehonderd Amerikaanse campussen actief waren.

Hoewel Doug zijn meeste ervaring met ministry in de Verenigde Staten opdeed, is hij niet onbekend met ministry in andere landen en culturen. Doug heeft veel gereisd om Engels te onderwijzen en basketbal te spelen en te coachen: naar China, Duitsland, België, Griekenland, Moldavië, Oekraïne en Polen.

Doug was leraar en pastor in zijn lokale kerk. Ook heeft hij zijn eigen bedrijf, Giveplicity, opgezet en ontwikkeld, om non-profitorganisaties via een innovatief concept te helpen om fondsen te werven, aanvullend op de traditionele manieren om geld in te zamelen.

Doug en Cloe zijn 29 jaar getrouwd en hebben vijf kinderen.

« Terug