Claudia Vink neemt afscheid van ECM Nederland

claudia-foto.jpgwoensdag 09 september 2020 14:57

Claudia Vink neemt na twaalf jaar afscheid van het bestuur van ECM Nederland. Kees van der Wilden volgt haar op als voorzitter. Claudia blijft nog wel betrokken bij het bestuur van ECM International.

Claudia Vink, die in het dagelijks leven leidinggeeft aan twee ondernemingen in de meubelbranche, raakte als tiener al betrokken bij het werk van ECM. Haar oma was zendingswerker in Karinthië, Oostenrijk. Het bracht Claudia zelf ook naar Oostenrijk, waar ze twee zomers meewerkte in een christelijk animatieteam.

In 2008 trad Claudia toe tot het bestuur van ECM Nederland. Later nam ze de voorzittersrol over. Sinds 2014 maakt Claudia ook deel uit van het internationale ECM-bestuur, een rol die ze blijft vervullen. “Het is niet makkelijk, maar wel mooi om op deze manier bij het werk van ECM betrokken te zijn”, zegt ze over haar bestuurswerk. “Je leert prachtige mensen kennen en maakt van dichtbij een onderdeel van Gods werk in Europa mee.”

Per 1 september heeft Kees van der Wilden de functie van bestuursvoorzitter van Claudia overgenomen. Kees is al jaren betrokken bij zending. Zo was hij twaalf jaar als staflid betrokken bij de zendingsafdeling van de World Evangelical Alliance en werkte hij acht jaar voor de EZA. Hij is momenteel betrokken bij Nederland Zoekt en Connecting Churches. Hij is tevens mentor van jonge leiders in de wereld en geeft trainingen aan kerken.

Per september is ook Diederick Eikelboom, voormalig directeur van ECM Nederland, toegetreden tot het bestuur van ECM Nederland. Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte.

« Terug