Help de vluchtelingen op Lesbos!

lesbos 2.jpg15-09-2020 12:00 15-09-2020 12:00

Vorige week verwoestten twee grote branden het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. 13.000 vluchtelingen kwamen van de ene op de andere dag zonder dak boven hun hoofd te zitten. ECM is geschokt door de situatie en wil hulp bieden. Help ook mee!

De situatie in het vluchtelingenkamp Moria was voor de branden al schrijnend, maar hoe de vluchtelingen nu de dagen moeten doorkomen, gaat het voorstellingsvermogen bijna te boven. Voor de meest behoeftigen zijn weliswaar provisorische onderkomens gevonden of gemaakt, maar duizenden mensen zitten nog zonder dak boven hun hoofd. Voedsel is schaars, de hulp vanuit de rest van Europa is minimaal.

Bij ECM zijn we geschokt door de situatie en willen we wat doen. Gods liefde moet niet alleen verkondigd, maar ook geleefd worden. Sociale hulp is daarom integraal onderdeel van ons zendingswerk. Door recht te doen en barmhartig te zijn wordt Gods liefde voor gebroken mensen weerspiegeld.

In de personen van Peter en Anna Crawford is ECM sinds kort in Griekenland actief. Peter en Anna vertelden ons hoe tragisch de situatie is. Ze zien echter ook een kans om te helpen. Via EuroRelief, een initiatief van onze Griekse partnerorganisatie Hellenic Ministries, kunnen we concreet bijdragen aan de wederopbouw van de vluchtelingenfaciliteiten op Lesbos.

EuroRelief biedt sinds 2015 hulpverlening in het kamp Moria, onder meer door middel van kleding, huisvesting en sanitaire voorzieningen. Door de branden ging het kantoor van EuroRelief, inclusief tal van hulpmaterialen, in vlammen op.

ECM wil EuroRelief helpen, zodat het in de vervangende en nieuw te bouwen accommodaties voor vluchtelingen op Lesbos zijn goede werk kan voortzetten. EuroRelief heeft concreet geld nodig om nieuwe kantoorcontainers neer te zetten en nieuwe hulpmaterialen, zoals slaapzakken, dekens en luiers, in te kopen.

Ik doneer voor Griekenland.pngDraagt u alstublieft bij met een gift, zodat Griekse christenen in deze noodsituatie op Lesbos de spoedeisende hulp kunnen bieden die de naastenliefde gebiedt.

« Terug