ECM Nederland zoekt nieuwe directeur

shutterstock_10405537.jpg04-12-2020 10:03 04-12-2020 10:03

Vanwege pensionering van de huidige directeur zoekt ECM Nederland per 1 juli 2021 een nieuwe directeur. Solliciteren naar deze uitdagende functie kan tot 22 januari 2021.

ECM (European Christian Mission) Nederland is een levendige, ambitieuze organisatie die voortdurend mensen zoekt, faciliteert, uitzendt en begeleidt voor zendingswerk in Europa. In ons beleid zijn kerkplanting, discipelschap, samenwerking met de lokale kerk en visie op geloven in het Europa van nu leidend. ECM wil daarnaast met gebed en onderlinge zorg functioneren als een geestelijke familie voor zendingswerkers in Europa.

Vanwege pensionering zoekt ECM Nederland per juli 2021 een nieuwe

DIRECTEUR (M/V)
36 uur / week
standplaats Deventer

Als directeur geeft u leiding aan en bent u, met een inspirerend team van medewerkers, verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van ECM Nederland, bent u nauw betrokken bij de contacten met nieuwe kandidaten en zendingswerkers en neemt u deel aan overleggen binnen de internationale organisatie van ECM. De directeur rapporteert aan het bestuur dat – samen met de directeur – het beleid uitzet.

Wij zijn op zoek naar een directeur:

  • die Jezus Christus van harte liefheeft en Hem volgt;
  • met goede beheersing van het Engels in woord en geschrift;
  • met visie en passie voor Gods nieuwe wereld in Europa;
  • die de (soms snel) wijzigende ontwikkelingen in zending waarneemt en daarop – in samenspraak met het bestuur – acteert;
  • die flexibel is, met een feeling voor ECM als interkerkelijke organisatie;
  • die in staat is strategische koersveranderingen binnen de internationale organisatie mede vorm te geven en binnen de Nederlandse organisatie te integreren;
  • die contacten met migrantenkerken en Nederlandse kerken onderhoudt en uitbreidt;
  • die bestaande contacten met onze trouwe achterban onderhoudt en uitbreidt;
  • die visie heeft voor en in staat is om (interculturele) partnerschappen verder te ontwikkelen en te onderhouden met begrip voor culturele en organisatorische verschillen;
  • die de bestaande fondswervingscapaciteit verder kan uitbouwen.

Tot slot wordt van de directeur verwacht dat hij/zij ECM’s brede Statement of Faith onderschrijft en toepast. Theologische en/of missiologische kennis is een pre.

Wij bieden de directeur een vast dienstcontract met een vast salaris met de daarbij passende arbeidsvoorwaarden.

Voor vragen over deze functie stuur een email naar: Kees van der Wilden (bestuursvoorzitter) of Hans Kuijpers (directeur).

Hebt u interesse in deze uitdagende functie, stuur vóór 22 januari 2021 uw brief met motivering en cv aan: kees.van.der.wilden@ecmi.org.

vactarue directeur.png

« Terug