Peter Wierenga nieuwe directeur ECM Nederland

Peter Wieringa bijgesneden.jpgwoensdag 26 mei 2021 09:30

Peter Wierenga wordt met ingang van 1 oktober 2021 directeur van European Christian Mission (ECM) Nederland. Hij volgt Hans Kuijpers op, die na 12,5 jaar voor ECM gewerkt te hebben met pensioen gaat.

ECM is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie die zich sinds 1904 inzet voor zending in Europa. ECM wil alle volken van Europa met het Evangelie bereiken. ECM werkt momenteel met ruim 200 zendingswerkers in 27 Europese landen, uitgezonden vanuit 9 kantoren, waaronder Nederland.

Peter Wierenga is sinds 1995 betrokken bij missionair pionieren in Nederland, sinds 2005 ook in Europa. Hij is momenteel trainer en coach voor City to City Europe en werkt als adviseur en coach voor een breed scala aan kerken via zijn eigen Bureau Kerkwerk. Hij adviseert tevens de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) op het gebied van evangelisatie, kerkplanting en integral mission.

Peter begon zijn werkende leven als leerkracht op diverse basisscholen. Na een opleiding missiologie werd hij met zijn gezin door Verre Naasten uitgezonden naar de Filippijnen. Terug in Nederland was hij lange tijd directeur van het Landelijk Verband voor Evangelisatiearbeid en vervulde hij diverse directeurs- en adviseursrollen binnen de GKv en de NGK rond zending, gemeenteopbouw en kerkplanting. In 2012 richtte hij Bureau Kerkwerk en Kerkopdekaart.nl. Recent publiceerde Peter samen met Remmelt Meijer het boek Herkerken - de toekomst van geloofsgemeenschappen.

Reacties

Hans Kuijpers (huidig directeur ECM Nederland): “Ik ben erg blij met de komst van Peter. Met zijn decennialange betrokkenheid bij missionair pionierswerk in Nederland en zijn ruime leidinggevende en ondersteunende ervaring rondom evangelisatie en missionair werk, zowel nationaal als internationaal, is hij de juiste persoon om het werk van ECM Nederland te leiden en verder te ontwikkelen.”

Peter Wierenga (toekomstig directeur ECM Nederland): “Liefdevolle gemeenschappen van mensen die Jezus in woord en daad navolgen: dat is waar ECM voor gaat en voor staat. Ik ben blij dat ik mag meewerken aan de professionele ondersteuning van alle werkers en kerken die bij deze missie betrokken zijn. Anno 2021 zijn de velden in Europa vaak niet wit om te oogsten. Juist dan zijn trouwe arbeiders nodig die liefdevol aanwezig blijven.”

Kees van der Wilden (bestuursvoorzitter ECM Nederland): “Als bestuur zijn we dankbaar dat Peter deze verantwoordelijkheid op zich wil nemen. Met zijn achtergrond en ervaring in kerkelijk werk en gemeentestichting zien we in hem de persoon die onze kernspreuk (het Evangelie moet klinken – opnieuw en als nieuw) verder gestalte kan geven.”

« Terug