ECM publiceert rapport over Europa in 2021

Europe 2021.pngmaandag 02 augustus 2021 14:09

Hoe staat Europa er in 2021 voor? Welke veranderingen zijn in ons continent te signaleren? Wat kunnen we in de toekomst verwachten? ECM'er Jim Memory schreef een missiologisch rapport over de stand van zaken in Europa, getiteld Europe 2021. Lees het rapport gratis op onze website!

De Europese samenlevingen veranderen in sneltreinvaart door technologische ontwikkelingen, de schier onbegrensde toegang tot al dan niet betrouwbare informatie en de 24 uurseconomie. Ondertussen worden we geconfronteerd met complexe vraagstukken op economisch, politiek, sociaal, religieus en ecologisch gebied. Immigratie zet nog meer druk op de ketel.

Christelijke gemeenten, kerkleiders en zendingswerkers worden in deze context met spannende vragen geconfronteerd. Een goed begrip van de ontwikkelingen in Europa, zowel de bedreigingen als de kansen, helpt om antwoorden op die vragen te vinden. Europe 2021 van Jim Memory, leider van de Vision and Strategy Group van ECM International, wil daarbij helpen.

“Het werk van Jim Memory kan iedereen die betrokken is bij zending in Europa van dienst zijn”, stelt Simon Marshall, directeur van ECM International. “Jim bespreekt een breed scala aan onderwerpen en gebruikt statistieken die droog of verwarrend kunnen zijn in een betekenisvol, informatief en uitdagend rapport. Ik bid dat de Heer dit rapport gebruikt om ons te informeren en te bemoedigen terwijl we verder zoeken naar mogelijkheden om Europa met het goede nieuws van Jezus te bereiken.”

Lees hier Europe 2021. A Missiological Report.

« Terug