Projectvrijwilliger in rehabilitatiecentrum voor verslaafden

Type:
Vrijwilliger
Locatie:
Pozoblanco - Spanje

Duur:
5 years or more

Omschrijving
Nabij het zuid-Spaanse Pozoblanco is El Buen Samaritano gesitueerd; een rehabilitatiecentrum voor verslaafden. Verschillende ECM-werkers zijn daar actief. Het centrum richt zich op preventie van drugsconsumptie, het begeleiden van drugsverslaafden en hun families en de reintegratie van ex-drugsverslaafden. Bij het centrum zijn een groentetuin, een kas en een olijfboomgaard gelegen, waar de bewoners in werken. Het programma voor de bewoners is vooral gebaseerd op bezigheidstherapie.

Het centrum biedt jongeren (18-30 jaar) de mogelijkheid om er voor 6 tot 12 maanden een project uit te voeren. Hiervoor is (indien aan zekere voorwaarden wordt voldaan) een subsidie beschikbaar van het EVS (Europees Vrijwilligerswerk). Er zijn twee projecten mogelijk:

1. Drugsverslaving en rehabilitatie. Je gaat met een begeleider mee naar de werktherapie- en ontspanningsactiviteiten voor de bewoners en voert enkele taken op het kantoor uit, zoals het maken van afspraken, het produceren van promotiemateriaal en het aannemen van de telefoon.

2. Milieubescherming in Andalusië en onderhoud van het ecosysteem. Je ondersteunt een agriculturele techneut in het onderhouden van de groentetuin, kas en olijfboomgaard en ontwikkelt samen met de techneut ideeën voor behoud van de omgeving.

De precieze inhoud van beide projecten wordt aangepast aan de achtergrond, vaardigheden en wensen van de vrijwilliger. Beide projecten kosten zo'n 24 uur per week, waar 8 uur taalstudie bij op komt. De vrijwilligers worden begeleid door een mentor. Je woont in het nabijgelegen dorp Pozoblanco in een gedeelde flat.

Van je wordt verwacht dat je een basiskennis hebt van het Spaans, dat je verantwoordelijk bent, geen drugs consumeert (ook geen tabak) en dat je open, vreedzaam en geduldig bent. Realiseer je dat het vanwege de doelgroep zwaar werk betreft. De voorkeur gaat uit naar mannelijke vrijwilligers, omdat het centrum alleen voor mannen bestemd is, al worden vrouwen niet afgewezen.

Als u meer informatie wilt ontvangen over deze vacature, vul dan onderstaand contactformulier in.  
Houd bij het invullen rekening met het volgende:

Tenzij anders aangegeven betreffen de vacatures van ECM geen betaald werk. 
Geschikte kandidaten zijn zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een achterban die hun bediening
en alle zaken die daarbij komen kijken (verblijf, verzekering, pensioen, etc.) financieel ondersteunt.

ECM kan alleen sollicitaties aannemen van mensen die woonachtig zijn in een land met een ECM-kantoor of een lokale ECM-partner. 
Zie voor een lijst van deze landen ons overzicht van ECM-kantoren. ECM heeft geen kantoren in Azie en Africa.

dhr., mevr, familie
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Indien u samen plannen hebt, ontvangen we graag van beide partners een formulier.
Geef hier in het kort uw relevante werkervaring aan, inclusief de jaartallen. U mag in plaats van dit en het volgende veld ook (direct) uw CV mailen naar rianne.bonk@ecmi.org.
Geef hier in het kort aan wat voor opleiding(en) u afgerond hebt, inclusief de jaartallen.
Geef hier indien van toepassing kort aan wat uw ervaring is in christelijk werk.
U kunt meerdere opties aanvinken.
Deze datum is een schatting. Laat dit veld open als u hier nog geen idee van hebt.
Mocht u op een specifieke vacature reageren, dan staat de vacature bovenin ingevuld. Zo niet vermeld deze daar dan.
Noem eventuele land(en) of gebied(en) waar u aan denkt.

* Veel dank voor uw betrokkenheid bij de missie van ECM. ECM hanteert strikte regels ter bescherming van de privacy van mensen zoals u die met ons in contact staan en via formulieren of anderszins hun contactgegevens met ons hebben gedeeld. Daarvoor hebben wij in overeenstemming met de nieuwe Europese GDPR regelgeving een Privacy Statement opgesteld. 

  • ECM Nederland legt uw gegevens vast voor de uitvoering van uw opdracht
  • ECM Nederland verstrekt uw gegevens niet aan derden, zonder uw uitdrukkelijke voorafgaande toestemming, tenzij wij daartoe verplicht zijn op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak.
  • ECM Nederland kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over de voortgang van haar missie in Europa, maar niet zonder dat u daarvoor akkoord heeft gegeven.
  • Klik hier voor het volledige ECM Privacy Statement