Pionier voor zendingsteam in Rostock

Type:
Lange termijn
Locatie:
Rostock, Germany

Duur:
5 years or more

Een ECM gezin is in 2015 verhuisd naar de wijk Evershagen van het noordoost Duitse Rostock. Ze hebben de lokale cultuur en maatschappij leren kennen en nu wordt er gezocht naar andere mensen/gezinnen die met hen mee willen pionieren in dit postcommunistische gebied. Negentig procent van de families hebben geen relatie met een kerk sinds meerdere generaties. Vaak kunnen ze zich het bestaan van God niet voorstellen.

Het werk van het team is daarom simpelweg de mensen leren kennen, goede relaties opbouwen en je leven delen met de mensen om je heen. Het team verlangt ernaar een christelijke gemeenschap op te bouwen, waar eenzame, gebroken en verslaafde mensen gemeenschapszin, vrijheid, identiteit en doel vinden in het Evangelie. Het werk omvat onder meer tijd doorbrengen bij bv. de bakkerij, in parken, op sportplaatsen en op andere sociale plekken. Alleen wanneer de contacten, de relaties en het vertrouwen groeien, kan het werk zich uitbreiden.

Vaardigheden

Je bent bereid je leven te delen met de mensen om je heen. Dit betekent dat je in een flat in de wijk gaat wonen en leven. Als je een gezin hebt, leef je dus als gezin in de wijk. Belangrijk is, dat je nederig en leerbaar bent en de vaardigheid hebt om gemakkelijk contacten te leggen. Je kunt werken en functioneren in een pionierssetting en in een klein team. De contacten die nu ontstaan, lopen vooral via kinderen en jongeren. Ervaring met kinder- of jeugdwerk is daarom een pré. Je spreekt Duits, of je bent bereid het onder de knie te krijgen. 

Onderstaand formulier is te gebruiken om meer informatie over een specifieke vacature te ontvangen (als je hebt doorgeklikt vanaf een specifieke vacature is het vacaturenummer al ingevuld) of je interesse in zendingswerk bij ECM kenbaar te maken, zonder dat je al een specifieke vacature op het oog hebt.

Houd bij het invullen rekening met het volgende:

  • ECM Nederland kan alleen sollicitaties aannemen van mensen die woonachtig zijn in Nederland. Woon je in een ander land, bekijk dan in ons overzicht van ECM-kantoren of er in jouw land een ECM-kantoor of een lokale ECM-partner gevestigd is. ECM heeft geen kantoren in Azië en Afrika.
  • ECM biedt zorgvuldige begeleiding en toerusting voor, tijdens en bij de afronding van een bediening, maar geschikte kandidaten zijn zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een achterban die hun bediening financieel steunt. Uiteraard helpt ECM wel actief bij de fondsenwerving.
dhr., mevr, familie
Kalender (dd-mm-jjjj) 
Indien u samen plannen hebt, ontvangen we graag van beide partners een formulier.
Geef hier in het kort uw relevante werkervaring aan, inclusief de jaartallen. U mag in plaats van dit en het volgende veld ook (direct) uw CV mailen naar rianne.bonk@ecmi.org.
Geef hier in het kort aan wat voor opleiding(en) u afgerond hebt, inclusief de jaartallen.
Geef hier indien van toepassing kort aan wat uw ervaring is in christelijk werk.
U kunt meerdere opties aanvinken.
Deze datum is een schatting. Laat dit veld open als u hier nog geen idee van hebt.
Mocht u op een specifieke vacature reageren, dan staat de vacature bovenin ingevuld. Zo niet vermeld deze daar dan.
Noem eventuele land(en) of gebied(en) waar u aan denkt.

* Veel dank voor uw betrokkenheid bij de missie van ECM. ECM hanteert strikte regels ter bescherming van de privacy van mensen zoals u die met ons in contact staan en via formulieren of anderszins hun contactgegevens met ons hebben gedeeld. Daarvoor hebben wij in overeenstemming met de nieuwe Europese GDPR regelgeving een Privacy Statement opgesteld. 

  • ECM Nederland legt uw gegevens vast voor de uitvoering van uw opdracht
  • ECM Nederland verstrekt uw gegevens niet aan derden, zonder uw uitdrukkelijke voorafgaande toestemming, tenzij wij daartoe verplicht zijn op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak.
  • ECM Nederland kan uw gegevens gebruiken om u te informeren over de voortgang van haar missie in Europa, maar niet zonder dat u daarvoor akkoord heeft gegeven.
  • Klik hier voor het volledige ECM Privacy Statement