Ellis Koelewijn

"Het is heel belangrijk dat zendingswerkers in hun (zorg)vragen gekoppeld worden aan mensen met de juiste kennis en ervaring"

Ellis Koelewijn maakt sinds 2021 deel uit van het humanresourcesteam van ECM Nederland. Ze begeleidt mensen die interesse in zending hebben tijdens hun oriëntatie en hun voorbereiding op een uitzending. Ze speelt ook een rol in de begeleiding en de toerusting van zendingswerkers die al uitgezonden zijn. Verder is ze werkzaam als member care facilitator voor Oost-Duitsland.

Ellis heeft uitgebreide ervaring met zending in Europa. Vanaf 2012 werkte ze als zendingswerker in Schwerin, Noordoost-Duitsland. Ze droeg bij aan een pionierend gemeentestichtingsproject op de Dreesch, een wijk met veel sociale problemen. Met een team van zendingswerkers organiseerde ze straat- en familiefeesten en bouwde ze een voormalig postkantoor om tot een wijkcentrum, het Patchwork Center. Door met mensen te leven en op te trekken werkte Ellis aan discipelschap en gemeenteopbouw. "Ik zag hoe mensen in dit spiritueel doodse gebied, waar de meesten nog nooit nagedacht hadden over God, zich stap voor stap begonnen bezig te houden met Jezus, de Bijbel en God."

In haar functie in het team van ECM Nederland combineert Ellis haar ervaring op het zendingsveld met training in coaching. "Zendingswerkers willen er graag zijn voor de mensen in hun wijk of stad, maar ze hebben ook zelf zorg nodig", zegt ze. "Het is heel belangrijk dat ze in hun (zorg)vragen gekoppeld worden aan mensen met de juiste kennis en ervaring. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren."

Functie
Medewerker human resources
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2012