Arend Jan & Jacqueline Zwart

Leven met God in Portugal – dat is ons persoonlijk doel én ons verlangen voor de Portugezen

Arend Jan en Jacqueline zijn in december 2015 naar Mora verhuisd.

Mora is een kleine gemeente in het binnenland van Portugal, de Alentejo. De gemeente Mora heeft circa 6.000 inwoners en bestaat uit het kleine stadje Mora en drie dorpjes, Brotas, Pavia en Cabeção. De mensen in de Alentejo zijn over het algemeen communist. Sinds 2000 werkt hier een Portugees zendingsechtpaar, Vitor en Bia Biscaia. Mora heeft door hun inzet sinds enkele jaren een kleine evangelische kerk, met Vitor als predikant. Arend Jan en Jacqueline zijn naar Mora verhuisd om Vitor en Bia bij te staan en waar nodig te helpen. Jacqueline helpt bij het kinderwerk in de kerk.

Zelf hebben zij een B&B en een self-cathering appartement. In de zomer van 2015 hebben ze een intensieve taalstudie in Lissabon gedaan en in december van dat jaar zijn ze naar Mora verhuisd. Zij zijn nog steeds met taal-en cultuurstudie bezig. Het uitbouwen van bestaande relaties staat hoog op de prioriteitenlijst. Zij staan open voor Gods leiding in hun leven en kijken uit naar waar God hun specifiek kan gebruiken.

Arend Jan heeft ervaring met (Engelstalige) Bijbelstudies, Bijbelstudie één op één, het opzetten en starten van diverse gebedsbijeenkomsten. Arend Jan doet tevens de boekhouding voor OM (operatie mobilisatie), Portugal.

Jacqueline heeft een luisterend oor, is gastvrij. Ze is creatief en houdt van quilten, aquarelleren, potten bakken en stof verven. Tijdens  het geven van workshops hoopt zij de plaatselijke bevolking  te kunnen vertellen over Gods Liefde.

Op de hoogte blijven
Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Arend Jan en Jacqueline Zwart.

Arend Jan en Jacqueline Zwart worden uitgezonden via ECM Nederland. Daarmee maakt hun inzet in Portugal onderdeel uit van het bredere zendingswerk in Europa. Wilt u iets meekrijgen van dit grotere plaatje, dan kunt u zich naast de nieuwsbrief ook inschrijven voor andere publicaties van ECM Nederland, namelijk de Europa Info of de gebedskalender. Ook dit is eenvoudig aan te geven op het abonneer formulier.

  • Voor een voorbeeld van de periodiek 'Europa Info' klikt u hier 
  • Voor een voorbeeld van de maandelijkse gebedskalender klikt u hier. In de gebedskalender bidden we elke maand voor vier roulerende zendingswerkers die uitgezonden zijn via ECM Nederland.

Wilt u een periodieke gift instellen, dan kan dat door het donatieformulier te downloaden of het online donatieformulier

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2015