Arend Jan & Jacqueline Zwart

Leven met God in Portugal – dat is ons persoonlijk doel én ons verlangen voor de Portugezen

Arend Jan en Jacqueline zijn in december 2015 naar Mora verhuisd.

Mora is een plattelandsgemeente met circa 6.000 inwoners bestaande uit het kleine stadje Mora en drie dorpjes. Vitor en Bia Biscaia, een Portugees zendingsechtpaar, werken al veertien jaar in Mora. Mora heeft door hun inzet sinds enkele jaren een kleine evangelische kerk, met Vitor als predikant. In de kerk is een voedselbank ingericht. Daarmee en met andere activiteiten wil de kerk het Evangelie handen en voeten geven. Om te bouwen aan geloofwaardigheid en relaties, is de kerk verder actief aanwezig in de mercator (overdekte markt). Deze wordt momenteel gerestaureerd en opnieuw met winkeltjes gevuld. Vitor heeft daar zijn IT business, Bia heeft vergevorderde plannen voor een pizzeria en iemand uit hun kerk heeft er een biologische groente- en fruitwinkel. Het verlangen van Arend Jan en Jacqueline is om in de toekomst tot steun van deze gemeente te zijn en om mee te bouwen aan de zogenaamde ‘Business as Mission’-strategie waar de aanwezigheid in de mercator onderdeel van uitmaakt. In de zomer van 2015 hebben ze een intensieve taalstudie in Lissabon gedaan en in december van dat jaar zijn ze naar Mora verhuisd. Ze nemen eerst de tijd om te integreren, de taal verder te leren en te zien waar God hen specifiek gebruiken kan.

Arend Jan heeft ervaring met (Engelstalige) Bijbelstudies, Bijbelstudie één op één, het opzetten en starten van diverse gebedsbijeenkomsten. Tevens preekt en spreekt hij regelmatig. Jacqueline heeft een luisterend oor, is gastvrij. Ze is creatief en houdt van quilten, aquarelleren, potten bakken, breien en stof verven.

<p><em>Op de hoogte blijven</em><br /></p>
Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Arend Jan en Jacqueline Zwart.

Arend Jan en Jacqueline Zwart worden uitgezonden via ECM Nederland. Daarmee maakt hun inzet in Portugal onderdeel uit van het bredere zendingswerk in Europa. Wilt u iets meekrijgen van dit grotere plaatje, dan kunt u zich naast de nieuwsbrief ook inschrijven voor andere publicaties van ECM Nederland, namelijk de Europa Info of de gebedskalender. Ook dit is eenvoudig aan te geven op onderstaand formulier.

  • Voor een voorbeeld van de periodiek 'Europa Info' klikt u hier 
  • Voor een voorbeeld van de maandelijkse gebedskalender klikt u hier. In de gebedskalender bidden we elke maand voor vier roulerende zendingswerkers die uitgezonden zijn via ECM Nederland.

Wilt u een periodieke gift instellen, dan kan dat door het donatieformulier te downloaden of het online donatieformulier

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2015