Ellis & David Koelewijn

Wij geloven dat we, door met de mensen te leven en op te trekken, hun tegelijkertijd 'discipelen'. We hebben goede gesprekken, leven het evangelie voor en handelen naar deze normen en waarden.

Ellis Koelewijn is in het voorjaar van 2013 vertrokken naar Schwerin (in het noordoosten van Duitsland) om zich daar in teamverband in te zetten voor kinderen in een achterstandswijk en mee te helpen in pionierend gemeentestichtend werk.

"Na veel te hebben uitgeprobeerd, hebben we als team twee concepten gevonden die passen bij de mensen hier, nl. het straatfeest "Kepler Open Air" en het familiefeest "Plattenpraise". Deze feesten worden maandelijks gehouden. We merkten dat dat eigenlijk nog te weinig was; mensen hebben veel tijd en veel gaven beschikbaar doordat velen hier werkloos zijn. Daarom hebben we in oktober 2016 het voormalige Postkantoor gekocht en maken het tot het zogeheten "Patchwork Center" samen met het team, de wijkbewoners en ook een paar professionals."

Wij geloven dat we, door met de mensen te leven en op te trekken, hun tegelijkertijd 'discipelen'. We hebben goede gesprekken, leven het evangelie voor en handelen naar deze normen en waarden. Een regel op de bouw is dat als je je irriteert, je dat moet zeggen. Je gaat niet roddelen  of iemand in elkaar slaan. We merken dat dit werkt. Dat we in dit spiritueel doodse gebied, waar mensen nog nooit nagedacht hadden over een god, ze gaan nadenken over Jezus, over de bijbel, over God.

Daarnaast blijven we onze feesten houden en ben ik met de kinderen, die vooral uit families komen die onder de armoedegrens leven, aan het werk.

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2012