Saszko & Ania Nezamutdinov

Ik droom van een kerk waar de gemiddelde Pool zich op zijn of haar gemak kan voelen, waar de stijl van aanbidden mensen aanraakt, maar het Evangelie niet in het gedrang komt.

Sashko Nezamutdinov is gestationeerd in Krakau,(Polen), waar hij betrokken is bij een team dat zich bezighoudt met gemeentestichting en contact zoekt met jonge volwassenen die teleurgesteld zijn in de kerk of er sceptisch tegenover staan. Hij doet dit via werken onder studenten, via kunstuitingen en fotografie en een apologetiek bediening.

Krakau is de op één na grootste stad in Polen met een bevolking van 800.000 inwoners, maar met een Evangelische gemeenschap van niet meer dan 1.000 mensen.

Momenteel leidt Sashko een internationale groep jongvolwassenen die een gereformeerde Poolssprekende kerk in de stad willen stichten. Het is zijn passie om de boodschap van het Evangelie voor verschillende groepen mensen relevant te laten zijn, afhankelijk van waar ze zich in geografisch opzicht bevinden of waar zij zijn in hun sociale, culturele of spirituele ontwikkeling. Dit gebeurt via verschillende sociale projecten, via berichten op Facebook, gesprekken bij de koffie, sms-berichten, preken of blogs.

De kerk die Sashko leidt, reikt naar de lokale gemeenschap uit via kunst (waaronder een jaarlijks Art & Thought Forum), studenten en vrouwen. Sashko werkt ook in een klein gereformeerde uitgeverij. Hij houdt van lezen, luisteren naar jazz en het kijken naar niet zo bekende tv-series uit verschillende landen over de hele wereld.

Functie
Gemeentestichter
Land van oorsprong
Oekraïne

2010