Jacob & Janneke van den Bogerd

Juda, Jezrah

Onze LICHT-missie is om vanuit de Liefde van God te bouwen aan Interculturele Communities (Lichtfamilies) waarin mensen Heelheid en Hoop ervaren en Thuiskomen bij God en anderen bij Hem Thuis brengen.

Jacob en Janneke van den Bogerd wonen samen met hun kinderen Judah en Jezra sinds 2012 in de wijk ‘Heuvel’ in Breda. Samen weten ze zich geroepen om te pionieren in deze Brabantse wijk en zijn ze kartrekkers van de beginnende interculturele kerkplant ‘Licht!’

Hun LICHT-missie is om vanuit de Liefde van God te bouwen aan Interculturele Communities (Lichtfamilies) waarin mensen Heelheid en Hoop ervaren en Thuiskomen bij God en anderen bij Hem Thuis brengen. Licht! is sinds een aantal jaar onderdeel van het prachtige ICP-network.

In een wijk waar verschillende bewonersgroepen langs elkaar heen leven, veel gebrokenheid is en veel mensen geen of een ongezonde ervaring met de kerk hebben, willen ze aan een gemeenschap van Lichtdragers bouwen. Ze zijn zichtbaar aanwezig in de wijk door middel van het Lichthuis met twee dagen in de week een inloop en verkoop van tweedehands kinderkleding en -speelgoed. Verder geven ze het Licht door door middel van bijvoorbeeld een maandelijkse brunch, de vorming van een Arabische Lichtfamilie, Nederlandse les, gesprekken, een BBQ, een jaarlijkse Lichtweek, cursussen, kinderwerk, een Lichtband waarmee ze optreden en vooral door relaties met buren en vrienden in de wijk. Ze verlangen ernaar steeds meer tijd te hebben om onder leiding van de Heer van de Oogst op zoek te gaan naar mensen die het licht dat Jezus alleen kan geven, willen ontvangen. Graag willen ze investeren in duurzame relaties waar vertrouwen groeit en we het Evangelie van Jezus kunnen delen. Ze zien voorzichtig een gemeenschap ontstaan die het leven van Jezus navolgt en het Licht draagt in deze donkere wijk. Hun verlangen is dat - bij voldoende financiële ondersteuning - Jacob zich fulltime in kan zetten voor de wijk!

Hieronder onze Vlog!

Om te abonneren op de vlogs ga naar ons youtube kanaal en klik daar op abonneren.

Functie
Gemeentestichters
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2017