Jacob & Janneke van den Bogerd

Judah, Jezra

"We zien een enorme kans om het Evangelie te delen met het zoekende Italiƫ"

Jacob en Janneke van den Bogerd werken sinds juni 2020 als gemeentestichters in Verona, Italië. Daarvoor werkten ze acht jaar voor Licht!, een kleinschalige, interculturele gemeenschap in Breda.

Samen met hun zoons Judah en Jezra wonen Jacob en Janneke in 'Casa della Vita' (Huis van Leven), een oude boerderij net buiten de stadsgrens van Verona. Vanuit deze plek bouwen ze aan een Italiaanstalige, christelijke, interculturele gemeenschap. Casa della Vita heeft drie pijlers: community, education en retreat. Ze willen een gemeenschap vormen (community), ze willen werken aan discipelschap onder Italiaanse christenen (education) en ze willen een deel van hun boerderij ombouwen tot vakantiewoningen, om zo rust te bieden aan mensen, bijvoorbeeld Nederlandse christenen (retreat).

Jacob en Janneke zien veel kansen in het postkatholieke Italië. Italianen zijn zeer religieus, maar slechts weinigen hebben nog echt iets met het geloof en bezoeken een kerk. Tegelijkertijd staan veel Italianen open voor nieuwe spirituele zingeving. "We zien een enorme kans om het Evangelie te delen met dit zoekende Italië", zeggen Jacob en Janneke.

"We willen relaties opbouwen met de mensen in ons alledaagse leven; ouders van klasgenoten van onze zoontjes, buren, mensen in onze wijk, mensen die we tegenkomen tijdens bijvoorbeeld het sporten. Onze ervaring is dat er in ongedwongen contacten en vriendschappen veel openingen ontstaan voor het Evangelie."

Wilt u deel worden van de missie van Jacob en Janneke in Italië? Raak betrokken via één van de buttons rechtsboven.
Klik hier om meer te lezen over hun visie.

Functie
Gemeentestichters
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2017