Jacob & Janneke van den Bogerd

Judah, Jezra

"We zien een enorme kans om het Evangelie te delen met het zoekende Italiƫ"

Jacob en Janneke van den Bogerd bereiden zich voor op gemeentestichtingswerk in Verona, Italië. Ze willen daar in mei 2020 naartoe verhuizen. Tot die tijd zetten ze zich nog in voor Licht!, een kleinschalige, interculturele gemeenschap in Breda.

Samen met hun zoons Judah en Jezra wonen Jacob en Janneke momenteel in Breda. Sinds 2012 hebben ze zich in samenwerking met een team ingezet voor gemeentestichting in de wijk Heuvel. Daaruit is de interculturele kerkplant Licht! ontstaan. De missie van Licht! is om vanuit de Liefde van God te bouwen aan Interculturele Communities (Lichtfamilies), waarin mensen Heelheid en Hoop ervaren en Thuiskomen bij God en anderen bij Hem Thuisbrengen. Licht! is sinds een aantal jaren onderdeel van het ICP-network.

Licht! heeft daadwerkelijk licht gebracht in een wijk waar verschillende bevolkingsgroepen langs elkaar heen leven en veel mensen kampen met gebrokenheid. Door middel van onder meer een inloog, de verkoop van tweedehandskleren en -speelgoed, een maandelijkse brunch, lessen Nederlands, cursussen, kinderwerk en muziek proberen Jacob en Janneke het Evangelie te delen.

De afgelopen jaren is bij Jacob en Janneke het verlangen gegroeid om hun gemeentestichtende werk voort te zetten in het postkatholieke Italië. Italianen zijn zeer religieus (hoewel nog maar weinigen de kerk bezoeken), maar staan tegelijkertijd open voor nieuwe spirituele zingeving. "We zien een enorme kans om het Evangelie te delen met dit zoekende Italië", zeggen Jacob en Janneke.

Jacob en Janneke willen in mei 2020 in Verona gaan wonen en daar gaan bouwen aan een Italiaanstalige, christelijke, interculturele gemeenschap. "We willen relaties opbouwen met de mensen in ons alledaagse leven; ouders van klasgenoten van onze zoontjes, buren, mensen in onze wijk, mensen die we tegenkomen tijdens bijvoorbeeld het sporten. Onze ervaring is dat er in ongedwongen contacten en vriendschappen veel openingen ontstaan voor het Evangelie."

Wilt u deel worden van de missie van Jacob en Janneke in Italië? Raak betrokken via één van de buttons rechtsboven.
Klik hier om meer te lezen over hun visie.

Functie
Gemeentestichters
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2017