Er is een plek voor jou in EUROPA...

... Als je de liefde van Christus wilt helpen verspreiden, kan ECM je verder helpen!

ECM is vooral actief op plaatsen waar geen of weinig christenen zijn. Dat was oorspronkelijk op plaatsen waar het Evangelie nog niet had geklonken, maar steeds vaker ook op plaatsen waar het Evangelie niet meer als goed nieuws wordt herkend.

Door werk, kunst, cultuur, kinderwerk, sport of op wat voor manier dan ook probeer je contacten te leggen met de plaatselijke bevolking om zo het Evangelie te delen en jonge gelovigen helpen om discipel van Jezus te zijn. Soms werk je als pionier met een kleine groep op een plek buiten het huidige kerkelijke bereik, soms werk je in een internationaal team samen met een lokale kerkgemeente, die soms niet groter is dan een kleine kring. In eventueel verder ontwikkelde gemeentes is het belangrijk dat (potentiele) leiders deskundigheid bijgebracht wordt en dat je gemeentes verder helpt om zich te structureren.

De fase waarin een gemeente zich bevindt, bepaalt het type werk - ofwel de bediening(en) - dat geschikt is. Zo ben je bij ECM niet alleen welkom als voorganger, maar ook als kinderwerker, evangelist, pionierswerker, docent Engels, musicus, enzovoort.

We willen dat je goed voorbereid en met een goede basis op reis gaat. Daarom vinden we het belangrijk dat je overtuigd bent van je roeping, dat je een stabiel geloofsleven hebt, een stabiel ontwikkelde persoon bent, dat je een geschikte vooropleiding gevolgd hebt en dat je gesteund wordt door een thuisgemeente.

Europa heeft veel zendingswerkers nodig. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen, ook als je niet direct een passende vacature vindt. Ook als je nog niet weet wat je precies wilt gaan doen of waar je heen wilt gaan, kan het verstandig zijn tijdig je overwegingen met ons te bespreken. We willen je graag verder op weg helpen.