Verhalen uit Europa

Overzicht verhalen

 1. GroepNMR2024.JPG

  Vrede vinden: Retraite in een klooster

  18 juni 2024 - door Peter Wierenga

  Het leven van zendingswerkers is vaak een onophoudelijke cyclus van gesprekken, vergaderingen, teammomenten, preekvoorbereidingen en talloze to-do lijsten. Deze dagelijkse sleur eist zijn tol op de mentale en fysieke gezondheid. Doordeweeks is gevuld met werk en voorbereiding, terwijl zaterdagen en zondagen vol zitten met buurtactiviteiten en zondagse diensten, dingen die voorbereiding vergen, en daarnaast het organiseren van limonade en koffie enz.

  lees verder

 2. 2403 fwb extra foto.png

  Wie kan je dragen?

  26 maart 2024 - door Peter Wierenga

  Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze Pasen moest ik denken aan de Griekse halfgod Atlas. In de mythologie wordt hij veroordeeld om de aardbol en het hemelgewelf op zijn schouders te dragen. Maar Pasen leert ons anders.

  lees verder

 3. Man op brug.jpg

  Pijn en Vreugde: Geestkracht

  6 februari 2024 - door Peter Wierenga, ECM Nederland

  Zonder Pinksteren geen missionair werk. Pinksteren is het feest van de Geest die ons de wereld in stuurt, die mensen motiveert, bekeert, herstelt, die dagelijks bezig is in deze wereld. Onze zendingswerkers kunnen hierover meepraten. Daarom hebben we hen gevraagd: hoe zie jij de Geest werken om je heen en in jezelf? We kregen mooie, enthousiaste en diepe verhalen van mensen. Over wat ze zien slagen, maar ook over wat ze zien mislukken en over hoe pijnlijk het werk van de Geest kan zijn. 

  In dit artikel delen we hun inzichten en reflecteren we erop. Want ja, de Geest werkt! Maar hóe werkt de Geest?

  lees verder

 4. jumpstory-download20240501-163948.jpg

  Het evangelie volgens Tim Keller

  15 juni 2023 - door Peter Wierenga

  "Het evangelie is dat we zondiger en gebrekkiger zijn in onszelf dan we ooit durfden te geloven, maar tegelijkertijd, meer geliefd en geaccepteerd in Jezus Christus dan we ooit durfden te hopen"

  lees verder

 5. 03 Peter Wierenga.jpg

  Ben

  15 april 2022 - door Peter Wierenga

  Ik wil je graag voorstellen aan een collega van me die vijf uur ten oosten van Kiev woont: Benjamin. Amerikaan, opgegroeid in een christelijk gezin, fijne ouders. Op zijn zeventiende wordt hij opgepakt voor drugsverkoop op school. Een harde werkelijkheid volgt. Handboeien, het cellenblok voor jeugdigen en twee dagen in de isoleercel. Met alleen zijn angst, zijn gebroken toekomst én een Gideon-bijbel.

  lees verder