Er is een plek voor jou in EUROPA...

... Als je de liefde van Christus wilt helpen verspreiden, kan ECM je verder helpen!

DE EERSTE STAPPEN

Het is natuurlijk in de eerste plaats belangrijk dat je samen met God deze oriëntatie doet. Onze ervaring is dat Hij mensen op de één of andere manier duidelijk maakt wat goed is. Praat er op het juiste moment met vrienden, familie of een voorganger over. Neem een paar eerste stappen, waarna je kunt zien of God deuren openzet of juist sluit. Er zijn jaarlijks allerlei zendingsconferenties waar je veel kunt horen en ontdekken over zendingswerk. Ga eventueel op bezoek in het land van je voorkeur. Zet je ook in Nederland in voor een taak die bij je past.

DE PROCEDURE

Op het moment dat je serieus denkt aan een bediening ergens in Europa, dan kun je contact met ons opnemen middels het interesseformulier en het sturen van je CV met motivatie. Vervolgens kom je langs voor een oriënterend gesprek. Zien we samen mogelijkheden bij ECM, dan volgt er een heel traject van kandidaatzendingswerker tot daadwerkelijke uitzending. Dat traject heeft tot doel om je beter te leren kennen om zo in eerste instantie te bezien óf en in tweede instantie hóe we een solide uitzending voor ons zien. Uitgangspunt daarbij is niet of je een perfecte zendingskandidaat bent (die moeten we nog tegenkomen :-)), maar of je leerbaar bent. 

Er moeten sollicitatieformulieren ingevuld worden en er volgen diverse gesprekken met ECM-medewerkers, bestuur, leidinggevenden in je gemeente, een psycholoog en met de betreffende team- en veldleiders van ECM. Ook doe je een assessment bij InTransit om goed boven water te krijgen wat je persoonlijke handvatten zijn. Er wordt overlegd met de mensen in het veld of er een plek is waar je kunt beginnen, bij voorkeur in een bestaand team of onder de verantwoordelijkheid van een ervaren zendingswerker.

Er kan gevraagd worden om eerst een bijbelschoolopleiding te volgen of meer ervaring in gemeentewerk op te doen.

Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kan het soms een tijdje duren voordat je daadwerkelijk kunt worden uitgezonden. We vinden een goede voorbereiding en begeleiding van groot belang.

Ondertussen bouw je ook een thuisfront op. Je gemeente speelt hier een grote rol in. Ook helpen we met het opzetten van een goede thuisfrontcommissie, die je ondersteunt als je wordt uitgezonden, wanneer je op tournee komt, zelfs tot nadat je taak erop zit.

Verder nemen we allerlei praktische voorbereidingen met je door, zoals het opstellen van een budget en het maken van een afspraak bij EZA verzekeringen.

Ook bij het opbouwen van financiële support helpt ECM je. Het is niet altijd gemakkelijk, maar we hebben steeds gezien dat God geeft wat nodig is als Hij iemand roept in Zijn dienst.

TOT SLOT

We hopen dat je serieus wilt nadenken over, en bidden voor, een werkplek in Europa. Het is hard nodig dat in dit zendingsveld meer arbeiders zullen uitgaan. Uiteraard zijn er meer zendingsorganisaties die werkzaam zijn in Europa. Kijk bijvoorbeeld eens op de websites van MissieNederland en MissionairAdviesCentrum.