Er is een plek voor jou in Europa

Draag bij aan de verspreiding van het Evangelie in Europa, kom naar ECM!

Stageprogramma via ECM

Het Stageprogramma vormt een brug tussen de lokale kerk of bijbelschool en een fulltime christelijke bediening. Het programma voorziet in training gecombineerd met de mogelijkheid om zendingswerkers te schaduwen en onder begeleiding enkele verantwoordelijkheden van hen over te nemen.

Het programma combineert praktische ervaring met bijbeltraining gedurende een periode van twee jaar en wordt aangeboden door lokaal werkzame zendingswerkers van ECM. Tijdens het eerste semester krijg je een intensieve taalcursus, zodat je op het missieveld kunt communiceren en je in kunt zetten, gecombineerd met het eerste niveau van de bijbeltraining. Het tweede semester betreft het tweede niveau van de bijbeltraining. Ook schaduw je dan zendingswerkers, waar je geleidelijk aan ervaring door opdoet en je leert zelfstandig te werken. Het tweede jaar is bestemd voor praktische bediening in de gestichte gemeentes. De stagiaires wordt gevraagd om op grond van hun ervaring en talenten enkele verantwoordelijkheden op zich te nemen. Regelmatig zullen er feedbackgesprekken plaatsvinden om inzicht te krijgen in je voortgang. Tevens wordt van je verwacht dat je in deze twee jaar een onderzoek uitvoert over een onderwerp dat je met de fulltime zendingswerkers overeenkomt.

Vanwege de opstartfase waar het programma nu in zit, is instroom het hele jaar door mogelijk. Dit zal veranderen op het moment dat er meerdere stagiares aan het programma willen beginnen.

De kosten van dit Stageprogramma hangen af van de locatie waar je terechtkomt. De landen waar je op dit moment het Stageprogramma kunt volgen zijn Ierland en Portugal. Binnenkort hopen we ook in Italië, Polen, Oostenrijk en Kosovo het programma aan te kunnen bieden.

Is jouw interesse gewekt, kijk dan hier voor de mogelijkheden.