ik doneer EMknop terug naar archief

Europa Magazine 353

 1. jumpstory-download20231010-131546.jpg

  Je missie als een business?

  19 maart 2024

  Veel zendingswerkers zijn voor hun inkomsten afhankelijk van hun donateurs. En het is geweldig dat zoveel mensen bereid zijn om zendingswerkers te ondersteunen. Daarnaast hebben veel zendingswerkers nog een parttime baan in de maatschappij en sommigen gaan zelfs (sociaal) ondernemen. Dat is een heel goed idee, leren de verhalen uit de bijbel ons. Hier zijn drie Bijbelse redenen waarom ondernemen als zendeling aan te bevelen is. 

  lees verder

 2. photo_2022-05-11_21-08-25.jpg

  Ergens bij kunnen horen

  19 maart 2024

  In Haltepunkt E (Evershagen) in Rostock Duitsland werken Gerrit en zijn team in een achterstandswijk als kerkplanters, huiswerkbegeleiders en straathoekwerkers.

  , ,

  lees verder

 3. Klusplaats.JPG

  Combi zending en sociaal ondernemen

  19 maart 2024

  Zending is ondenkbaar zonder een vorm van sociaal werk. Want het evangelie gaat over het hele leven. Sommige zendelingen hebben een bijzondere manier gevonden om hun sociale werk vorm te geven en zijn een sociale onderneming gestart. Het blijkt dat een bedrijfsmatige aanpak de impact van het sociaal werk (en het evangelie) kan vergroten.

  ,

  lees verder

 4. IMG_20220212_135756326_02.jpg

  Klimmen en Bezinnen werkt!

  19 maart 2024

  Met twee vrienden kwam ik op het idee om -tegen betaling- een klimweek aan te bieden on Oostenrijk. In die week is ook tijd voor bijbelstudie en bezinning. Wil je weten waaarom? Lees vooral verder...

  ,

  lees verder

 5. Gods teken van trouw boven Schwerin.jpg

  Ondernemen voor Gods Koninkrijk

  19 maart 2024

  Zendingswerkers zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om het evangelie te verspreiden. Het starten van een onderneming blijkt voor steeds meer mensen een goede manier om mensen te bereiken met evangelie en tegelijkertijd geld te verdienen. Het is een spannende combinatie. En moeten we die combinatie wel willen? Ja, want ondernemen voor Gods Koninkrijk biedt enorme mogelijkheden. Het blijft altijd wel goed opletten.

  lees verder

 6. Cloo Ontmoeting

  Ontmoeting in de winkel

  19 maart 2024

  Albert-Jan en Jacqueline leiden ‘De Ontmoeting’ in Deventer; een gastvrije plek om even uit te rusten van het drukke leven en weer op verhaal te komen. Naast een christelijke boekhandel, een kledingwinkel en een boek- en kledingbank biedt De Ontmoeting onder andere cursussen in het christelijke geloof, kunstexposities, koffie inloopmomenten en open maaltijden.

  , ,

  lees verder