Armeniƫ

Oppervlakte:
29800 km2
Inwoners:
3030379
Hoofdstad:
Yerevan

Zendingswerk
ECM is momenteel niet werkzaam in dit land.

ECM verlangt...
Ook Armenië heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
94.4%
Niet-religieus
3.8%
Moslim
1.8%

Christenen

Orthodox
85%
Katholiek
7.3%
Protestantisme
0.93%

Feiten

Economie
Economische mogelijkheden warden gehinderd door een verwoestende aardbeving in 1988, door de gevolgen van een infrastructuur uit het Sovjet tijdperk en door een economische blokkade opgelegd door Azerbeidzjan en Turkije. Economische hervormingen in het midden van de jaren 1990s, vermindering van de grote Armenische verstrooiing en het vergroten van directe buitenlandse investeringen zijn de middelen voor toekomstige vooruitgang. Landbouw, ontwikkelen en het verwerken van metalen en in toenemende mate toerisme zijn belangrijk.  

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!