Belgiƫ

Oppervlakte:
30528 km2
Inwoners:
10697588
Hoofdstad:
Brussel

**Zendingswerk**
In Brussel leidt een zendingsechtpaar dat aan ECM verbonden is, een Arabische kerk. Verder zijn er contacten met verschillende mensen die gemeentestichtend werk in België doen.

**ECM verlangt...**
België mag gedeeltelijk dezelfde taal als Nederland hebben, maar is qua cultuur en religie een compleet ander land. De rooms-katholieke kerk heeft er diepe wortels, dus veel Belgen zijn niet onbekend met God. Jammer genoeg missen velen echter het hart van de boodschap van het Evangelie, wat ook te merken valt aan de leegloop van veel gevestigde kerken. Schandalen binnen de rooms-katholieke kerk hebben ook nog eens veel Belgen er toe bewogen om hun lidmaatschap van de kerk op te zeggen.

België heeft het Evangelie nodig. ECM wil ook in België werken aan de stichting van liefdevolle gemeenschappen, die de boodschap van het Evangelie naar hun omgeving kunnen uitstralen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Arabische kerk in Brussel.

ECM hoopt dat er zich in België een netwerk van gemeentestichters en -bouwers zal ontwikkelen, mensen met liefde voor de Belgen en voor het Evangelie.

Religies

Christelijk
63%
Niet-religieus
32%
Moslim
4.4%

Christenen

Katholiek
48%
Protestantisme
1%
Orthodox
0.65%

Feiten

Economie
Sterke economie gebaseerd op een gunstige geografische ligging, hoog ontwikkeld beroepsbevolking, goede infrastructuur en de aanwezigheid van veel internationale organisaties.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven