Azerbeidzjan

Oppervlakte:
86600 km2
Inwoners:
8933928
Hoofdstad:
Baku

Zendingswerk
ECM is momenteel niet werkzaam in dit land.

ECM verlangt...
Ook Azerbeidzjan heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Moslim
88%
Niet-religieus
9.2%
Christelijk
2.8%

Christenen

Orthodox
17%
Protestantisme
0.11%
Katholiek
0.01%

Feiten

Economie
Bloeiende door olie gedomineerde economie met reserves onder de Kaspische Zee. Baka was een eeuw geleden de eerste stad van de wereld met een bloeiende olie industrie. De overvloed aan olie gelden verreikte een kleine elite groep, terwijl 40% van de bevolking in armoede leeft. De regering is er trots op dat dit aantal in de laatste jaren enorm is gedaald. Een post-communistische markteconomie is kapot gemaakt door wijdverspreide corruptie, bureaucratie, een afnemende landbouwsector en een tanend effect op de lange termijn strijd met Armenië over Nagorno-Karabakh.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!