Letland

Oppervlakte:
64610 km2
Inwoners:
2240265
Hoofdstad:
Riga

Zendingswerk
ECM is momenteel niet werkzaam in dit land.

ECM verlangt...
Ook Letland heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
60%
Niet-religieus
39%
Moslim
0.42%

Christenen

Protestantisme
22%
Katholiek
18%
Orthodox
15%

Feiten

Economie
Een enorme maar kwetsbare economie. Armste EU natie, maar snelste economische groei in de EU die al een paar jaar gaande is. Ook de hoogste inflatie in de EU, een gevaarlijk hoge buitenlandse schuld en handels tekort. Een gemis aan natuurlijke grondstoffen heeft Letland gedwongen – sneller dan andere voormalige Sovjet staten – een geïndustrialiseerde economie en een vrije geprivatiseerde markteconomie te ontwikkelen. Maar het groeiende gat tussen rijk en arm is een belangrijk onderwerp.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!