Wit Rusland

Oppervlakte:
207600 km2
Inwoners:
9587940
Hoofdstad:
Minsk

Zendingswerk
ECM is momenteel niet werkzaam in dit land.

ECM verlangt...
Ook Wit Rusland heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
71.2%
Niet-religieus
28.2%
Moslim
0.6%

Christenen

Orthodox
58%
Katholiek
11%
Protestantisme
1.36%

Feiten

Economie
Decentralisatie op kleine schaal na het Sovjet tijdperk; bijna 80% van de industrie blijft in handen van de staat, met belangrijke renationalisatie vanaf 2005. Markthervormingen en privatisering gaan zeer langzaam. Traditioneel gebaseerd op sterke industrie en landbouw. Zwaar afhankelijk van handel met zijn nauwste bondgenoot Rusland. Heeft nog steeds last van economische en gezondheids gevolgen van de nucleaire ramp in Chernobyl in 1986.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!