Bosniƫ en Herzegovina

Oppervlakte:
51129 km2
Inwoners:
3759633
Hoofdstad:
Sarajevo

Zendingswerk
ECM werkt met één koppel in Novi Travnik, in het midden van Bosnië en Herzegovina.

ECM verlangt...
De bevolking van Bosnië en Herzegovina bestaat uit onder meer Bosniërs, Kroaten en Serviërs. Het land was altijd al arm, maar is na de oorlog in de jaren negentig nog verder afgegleden. Het is nu het armste land van Europa en haar bevolking is door de oorlog sterk verdeeld.

Te midden van een grotendeels islamitische bevolking is het christelijk getuigenis in Bosnië en Herzegovina marginaal. De Trajkovski's werken in Novi Travnik in een gemeentestichting. Verder bereiken ze via radio- en televisieprogramma's een brede doelgroep met Gods boodschap van hoop.

ECM verlangt dat door hun contacten en door de kleine gemeenten die er zijn het Evangelie steeds krachtiger gehoord mag worden. Als een boodschap van vrede en voorspoed.

Religies

Moslim
54%
Christelijk
41%
Niet-religieus
5%

Christenen

Orthodox
28.2%
Katholiek
12.6%
Protestantisme
0.07%

Feiten

Economie
De oorlog van de vroege jaren 1990s heeft Bosnië verwoest en de broze agrarische infrastructuur verbrijzeld. Enorme volksverhuizingen, algehele verwoesting en het tegenwerken van communicatie deden de economie nog verder dalen. Buitenlandse hulp is nog steeds belangrijk evenals het herbouwen van de infrastructuur; toerisme groeit in belangrijkheid. Het lijkt erop, dat het enige onderwerp van overeenkomst van de bevolkingsgroepen het streven is naar het financiële voordeel van het EU lidmaatschap.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven