Nieuw Zeeland

Oppervlakte:
267515 km2
Inwoners:
4303457
Hoofdstad:
Wellington

Zendingswerk
ECM heeft een zendend kantoor in dit land van waaruit mensen ondersteund worden die zich in Europa willen inzetten voor de verspreiding van het Evangelie. Want ook Nieuw-Zeeland heeft een hart voor Europa en verlangt dat de boodschap van het Evangelie tot in alle uithoeken van het Europese continent gehoord zal worden.

Religies

Christelijk
53%
Niet-religieus
47%

Christenen

Protestantisme
17%
Anglicisme
12%
Katholiek
12%

Facts

Economie
Economie is in het bijzonder gebaseerd op toerisme, export en landbouw- en bosprodukten en in toenemende mate verschillende technologische en op software gebaseerde vernieuwingen. Hervorming in de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw was pijnlijk maar effectief in het vooruit stuwen van de economie. Het verlies van werkkrachten en kennis door emigratie is voldoende om de economie aan te tasten; met 16% van alle Kiwis die overzee leven, heeft Ierland een hoger percentage van de bevolking die in het buitenland woont.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!