Slowakije

Oppervlakte:
49035 km2
Inwoners:
5411640
Hoofdstad:
Bratislava

Zendingswerk
ECM is momenteel niet werkzaam in dit land.

ECM verlangt...
Ook Slowakije heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
93.34%
Niet-religieus
6.53%
Moslim
0.03%

Christenen

Katholiek
79.75%
Protestantisme
9.38%
Orthodox
1.1%

Feiten

Economie
Gedefinieerde beleidsveranderingen maken Slowakije het schoolvoorbeeld van post communistische economische veranderingen. Toenemende privatisering en buitenlandse investeringen laten de economie bloeien, hoewel werkloosheid een probleem is, speciaal onder de oudere generaties. Een van de meest groeiende economieën in de EU, maar enorme regionale verschillen in welvaart en werkgelegenheid blijven bestaan.

*De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!