Ijsland

Oppervlakte:
103000 km2
Inwoners:
329279
Hoofdstad:
Reykjavik

Zendingswerk 
ECM is momenteel niet werkzaam in dit land.

ECM verlangt...
Ook IJsland heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
90.6%
Niet-religieus
8.33%
Moslim
0.11%

Christenen

Protestantisme
83.57%
Katholiek
2.52%
Orthodox
0.11%

Feiten

Economie 
Eén van de hoogste levensstandaards in de wereld. Visserij en beperkte landbouw worden aangevuld door toerisme, hydroëlectrische energie centrales en aluminium verwerkende projecten. Een snel groeiende financiële sector veroorzaakte de bekende financiële crisis en ineenstorting van de bankwereld in 2008-2009; gevolgen van de financiële crisis werden al gezien in het aftreden van een regering. Energie centrales en aluminium fabrieken zijn controversieel, gezien IJsland’s unieke en kwetsbare omgeving.

*De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!