Rusland

Oppervlakte:
17075400 km2
Inwoners:
140366561
Hoofdstad:
Moskou

Zendingswerk
ECM is momenteel niet werkzaam in dit land.

ECM verlangt...
Ook Rusland heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
66.9%
Niet-religieus
19.15%
Moslim
12.5%

Christenen

Orthodox
64.02%
Protestantisme
1.24%
Katholiek
0.56%

Feiten

Economie
Enorme natuurlijke reserves, waaronder gas, olie, hout en mineralen alsook zeer grote hoeveelheden landbouwland geven grote economische kracht en potentieel. Gewoonweg de grootte, geografische isolatie en maar weinig behoorlijke zeehavens hebben in het verleden de vooruitgang beperkt. Marxistisch gecentraliseerde politiek en infrastructuur voorkwamen efficiënte exploitatie van de reserves en zorgden ervoor dat deze niet ten goede kwamen aan de mensen, maar stond plunderen op grote schaal toe. Landbestuurders, zelfgemaakte Russische miljardairs, grepen op een gelegen moment controle over wat eens staatsindustrie was, hierdoor kwam het grootste deel van de economie in de handen van een paar mensen. Gecentraliseerde macht onder een sterke president, een vernieuwde industriesector en hoge olie prijzen keerden de economische ramp van de 1990s naar een sterker draaiend decennium vanaf 2000 tot 2010, maar bestuurlijke rethoriek maakt het moeilijk om goede cijfers te krijgen. Wat niet te ontkennen valt is dat het aantal van armen mensen en werklozen in Rusland in de miljoenen loopt en dat de economie heel erg afhankelijk blijft van olie en gas export. Een enorm financieel tekort, plaatselijke corruptie en omkoping, een afbrokkelende en verouderde infrastructuur, beperkte buitenlandse investeringen, lage produktiviteit ( zowel industrie als landbouw) en, meest alarmerend, demografische achteruitgang – maakt dat alles aanwezig is voor een uitdagende toekomst voor Rusland.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!