Griekenland

Oppervlakte:
131957 km2
Inwoners:
11183393
Hoofdstad:
Athene

ECM verlangt...

Griekenland is een land dat worstelt met wanbeleid van politici, corruptie, financiële crisis, hoge werkloosheid en alle gevolgen die dit heeft op het dagelijkse leven en de moraal van de bevolking. Een land met zoveel christenen, die bij elke kerk die ze passeren een kruis slaan, maar er zijn maar zo weinig mensen die Jezus echt kennen. Een land dat snakt naar hoop. De lokale protestants-evangelische kerk is de afgelopen jaren steeds actiever geworden in allerlei sociale projecten, om de liefde van Jezus heel praktisch bij de mensen te brengen. Zo reiken ze uit naar daklozen, prostituees, vluchtelingen en migranten, zigeuners en kinderen en jongeren in de wijk. Maar de kerkjes zijn maar klein en er is ongelooflijk veel te doen! 

Zendingswerk

Als ECM willen wij hier een nieuwe missie starten, om de hoop en liefde van Christus te verspreiden, door de lokale christenen te bemoedigen en te ondersteunen in hun missionaire activiteiten, en hen toe te rusten een lichtend licht en een zoutend zout te zijn.

Religies

Christelijk
91%
Moslim
6%
Niet-religieus
3%

Christenen

Orthodox
92%
Katholiek
1.5%
Protestantisme
0.36%

Facts

Economie
EU lidmaatschap lijkt nu een molensteen te zijn rond de nek van Griekenland. Een combinatie van factoren heeft veroorzaakt dat de economie is gedaald van een mogelijk gevaarlijke naar een uitgesproken rampzalige. Onmogelijke schulden en tekorten, groter wordende onrust en geen gemakkelijke oplossingen wijzen allemaal naar een moeilijke financiële toekomst voor Griekenland – en de hele EU – wat de uitkomst van de crisis ook is. Toerisme, landbouwprodukten en industrie zijn allemaal belangrijk. Griekenland heeft de grootste koopvaardijvloot in de EU.

The statistics are meant to give an impression, not to stigmatise. Statistics taken from "Operation World, 7th edition, 2010", see also www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven