Bulgarije

Oppervlakte:
110912 km2
Inwoners:
7497282
Hoofdstad:
Sofia

Zendingswerk
ECM is momenteel werkzaam in zowel Sofia en Burgas. Ze zijn betrokken in de volgende bedieningen: trainen van voorgangers, werken met vluchtelingen, onderwijs en preventie van mensenhandel.

ECM verlangt...
Ook Bulgarije heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
80%
Moslim
12%
Niet-religieus
8%

Christenen

Orthodox
79%
Protestantisme
1.7%
Katholiek
1%

Feiten


Economie
Snelle industrialisatie onder communistisch bewind; mineralen en industrie zijn erg belangrijk. Essentiële economische hervormingen begonnen in in 1997 de economie te stabiliseren. Enorme privatisering en buitenlandse investeringen in onroerend goed, toerisme, IT en communicatie veranderden de Bulgaarse economie en arbeidsmarkt. Hoge werkloosheid op plattelands gebieden leidde ertoe dat er meer dan 200.000 mensen emigreerden om werk te zoeken. Hervormingen in opleiding, gezondheidszorg en regionale ontwikkeling zijn de grootste uitdagingen. Slechte openbaar bestuur, corruptie en goed georganiseerde misdaad netwerken houden de vooruitgang tegen.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven