Hongarije

Oppervlakte:
93030 km2
Inwoners:
9973141
Hoofdstad:
Boedapest

Zendingswerk
ECM was tot de Tweede Wereldoorlog actief in Hongarije. ECM heeft nog altijd veel contacten met vroeger gestichte gemeenten. Bovendien zijn er ieder jaar zomerteams die Hongarije bezoeken.


ECM verlangt...
Ook Hongarije heeft het Evangelie nodig. Als u zich betrokken voelt bij dit land en geïnteresseerd bent om Gods goede nieuws op deze specifieke plek te verspreiden, nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met het ECM-kantoor in Deventer. ECM wil gemeenten stichten in heel Europa, geen land uitgezonderd.

Religies

Christelijk
88%
Niet-religieus
11%
Moslim
0.16%

Christenen

Katholiek
60%
Protestantisme
24%
Orthodox
1%

Feiten

Economie
Traditioneel een rijk landbouwland. Hongarije heeft een succesvolle, hoewel moeilijke, verandering ondergaan van een socialistische economie naar een markteconomie. De oudere generatie worstelt op sommige gebieden nog om zich aan te passen van een systeem dat zorgde voor hun benodigdheden aan een systeem waarin zij, meestal, voor zichzelf moeten zorgen. Hongarije geniet van een deel van buitenlandse inversteringen in Centraal Europa. Economische moeilijkheden, verergerd door de financiële crisis van 2008-2009, behoeven reorganisatie en bezuinigende maatregelen.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven