Verhalen uit Europa

Overzicht verhalen

 1. GroepNMR2024.JPG

  Vrede vinden: Retraite in een klooster

  18 juni 2024 - door Peter Wierenga

  Het leven van zendingswerkers is vaak een onophoudelijke cyclus van gesprekken, vergaderingen, teammomenten, preekvoorbereidingen en talloze to-do lijsten. Deze dagelijkse sleur eist zijn tol op de mentale en fysieke gezondheid. Doordeweeks is gevuld met werk en voorbereiding, terwijl zaterdagen en zondagen vol zitten met buurtactiviteiten en zondagse diensten, dingen die voorbereiding vergen, en daarnaast het organiseren van limonade en koffie enz.

  lees verder

 2. 2403 fwb extra foto.png

  Wie kan je dragen?

  26 maart 2024 - door Peter Wierenga

  Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze Pasen moest ik denken aan de Griekse halfgod Atlas. In de mythologie wordt hij veroordeeld om de aardbol en het hemelgewelf op zijn schouders te dragen. Maar Pasen leert ons anders.

  lees verder

 3. jumpstory-download20231010-131546.jpg

  Je missie als een business?

  19 maart 2024 - door ECM Nederland

  Veel zendingswerkers zijn voor hun inkomsten afhankelijk van hun donateurs. En het is geweldig dat zoveel mensen bereid zijn om zendingswerkers te ondersteunen. Daarnaast hebben veel zendingswerkers nog een parttime baan in de maatschappij en sommigen gaan zelfs (sociaal) ondernemen. Dat is een heel goed idee, leren de verhalen uit de bijbel ons. Hier zijn drie Bijbelse redenen waarom ondernemen als zendeling aan te bevelen is. 

  lees verder

 4. Klusplaats.JPG

  Combi zending en sociaal ondernemen

  19 maart 2024 - door ECM Nederland

  Zending is ondenkbaar zonder een vorm van sociaal werk. Want het evangelie gaat over het hele leven. Sommige zendelingen hebben een bijzondere manier gevonden om hun sociale werk vorm te geven en zijn een sociale onderneming gestart. Het blijkt dat een bedrijfsmatige aanpak de impact van het sociaal werk (en het evangelie) kan vergroten.

  lees verder

 5. Gods teken van trouw boven Schwerin.jpg

  Ondernemen voor Gods Koninkrijk

  19 maart 2024 - door ECM Nederland

  Zendingswerkers zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om het evangelie te verspreiden. Het starten van een onderneming blijkt voor steeds meer mensen een goede manier om mensen te bereiken met evangelie en tegelijkertijd geld te verdienen. Het is een spannende combinatie. En moeten we die combinatie wel willen? Ja, want ondernemen voor Gods Koninkrijk biedt enorme mogelijkheden. Het blijft altijd wel goed opletten.

  lees verder

 6. 10 Visie.jpg

  Tips voor praktisch getuigen

  13 februari 2024 - door ECM Nederland

  Meestal vertellen we in dit Europa Magazine de verhalen van onze zendingswerkers en wat zij doen om het Evangelie te verspreiden. Maar wat kunt u doen? Hoe kunt u de mensen in uw omgeving bereiken? ECM-zendingswerkers uit verschillende landen geven tips.

  lees verder

 7. jumpstory-download20240501-163948.jpg

  Het evangelie volgens Tim Keller

  15 juni 2023 - door Peter Wierenga

  "Het evangelie is dat we zondiger en gebrekkiger zijn in onszelf dan we ooit durfden te geloven, maar tegelijkertijd, meer geliefd en geaccepteerd in Jezus Christus dan we ooit durfden te hopen"

  lees verder

 8. 15 Verhaal.png

  Kerstverhaal - Erik en het licht

  15 november 2022 - door Warren Bakker

  's Ochtends, 's middags, 's avonds, 's nachts: altijd was het donker. Er waren geen straatlantaarns of andere lampen. Er was zelfs geen maan om het land te verlichten. Het maakte de inwoners van Eriks land erg verdrietig. Ze konden elkaar nooit zien. Ook Erik was sip. Wat had hij aan zijn ogen als hij nooit iets kon zien? Zelfs zijn papa, mama en zusje had hij nog nooit gezien!

  lees verder

 9. 03 Peter Wierenga.jpg

  Ben

  15 april 2022 - door Peter Wierenga

  Ik wil je graag voorstellen aan een collega van me die vijf uur ten oosten van Kiev woont: Benjamin. Amerikaan, opgegroeid in een christelijk gezin, fijne ouders. Op zijn zeventiende wordt hij opgepakt voor drugsverkoop op school. Een harde werkelijkheid volgt. Handboeien, het cellenblok voor jeugdigen en twee dagen in de isoleercel. Met alleen zijn angst, zijn gebroken toekomst én een Gideon-bijbel.

  lees verder