"Camino" Gasthuis

Type:
Evangelisatie
Plaats:
Encartaciones, Bilbao, Spanje
Ministry Type:
Missional CommunitiesOutreach & evangelisatiePioneer Church Planting

Onze Visie 

THet openen van het pension Casa Camino Antiguo ("Ancient Way") in Las Encartaciones, Baskenland, Spanje. Een verblijfplaats voor pelgrims die de Camino de Santiago lopen, en voor andere lokale gemeenschapsgroepen. Een gastenverblijf voor christenen die op zoek zijn naar een retraiteruimte. Een ontmoetingsplaats voor onze lokale kerk, geplant in 2019.

Onze benodigdheden

1) € 400.000 om een woning te kopen en te renoveren. We vragen kerken en individuen biddend om te doneren aan dit project.

2) Om de juiste woning te vinden om te kopen. Er is een woning op het oog waarvoor we bidden dat deze binnenkort beschikbaar komt.


Tot zover de korte versie, hier is wat meer informatie over onze visie.

Vier jaar geleden plaatste God een visioen in ons hart om dit pension te openen voor pelgrims op de Camino Olvidado, om uit te rusten, te eten en te slapen voordat ze hun weg vervolgen. Ons doel is om mensen door gastvrijheid de liefde van Jezus te laten zien en rust te vinden bij Hem.

Ons gastenverblijf zal Casa Camino Antiguo heten, wat het Oude Weghuis betekent, genoemd naar de specifieke route van de Camino die we volgen en die begint in Bilbao. Het zou het eerste en enige pelgrimspension in de omgeving zijn.

Aangezien pelgrims alleen wandelen tussen maart en oktober, zou het gastenverblijf ook op andere tijden beschikbaar zijn voor gemeenschapsgroepen zoals verkenners of jeugdgroepen om te verblijven en voor christelijke werkers als retraiteruimte. Het zou ook een ontmoetingsplaats zijn voor onze kerk.

Het gastenverblijf zou een zichtbare aanwezigheid zijn van de kerk in Las Encartaciones en ons in staat stellen praktische gastvrijheid te bieden aan pelgrims, gemeenschapsactiviteiten voor de lokale bevolking en anderen de liefde van Jezus te tonen. Ons gebed is dat dit zal doorgaan met het opbouwen van Gods koninkrijk in het gebied en het versterken van de lokale kerk.

In de toekomst kunnen vrijwilligers ons komen helpen met het renoveren en runnen van het pension en we verwelkomen iedereen met praktische vaardigheden of een bereidwillig hart om te dienen.

We streven ernaar om € 400.000 op te halen om het juiste pand te kopen en te renoveren.

In de loop der jaren hebben we meer dan 30 woningen in de omgeving gezien en zijn op zoek naar een woning met ruimte voor het volgende:

  1. Een klein pension voor 12-16 personen met keuken en badkamers.
  2. Een open ontmoetingsruimte voor de Camino Antiguo-kerk op zondag en om gemeenschapsactiviteiten en outreach uit te voeren, bijvoorbeeld. Rugbytraining, Engelse club, gezinsverrijking, bakcursussen of andere vrijetijdsactiviteiten.
  3. Een zelfstandig appartement voor de beheerders van het gastenverblijf en vrijwilligers.
  4. Buitenruimte die kan worden gebruikt voor sport en recreatie.

Onze visie is om lokale mensen, lokale gelovigen en zendingsteams voor de korte termijn of individuen te betrekken die hun tijd, vaardigheden en energie kunnen bieden om in het pension te dienen. Het gastenverblijf zal geen winstoogmerk hebben en streeft ernaar om financieel zelfvoorzienend te zijn zodra het project is voltooid.

Neem alstublieft de tijd om na te denken en te bidden over uw gift. Als u zich geroepen voelt om aan dit project te doneren, klik dan op "Doneer aan het project".

We zouden het geweldig vinden als je betrokken bent bij het tot leven brengen van deze visie.

Bedankt en God zegen!

James & Carolynn Webb, Mauricio & Karina Aldana