Església Evangélica "Bona Nova" d'Onda

Type:
Gemeentestichting
Plaats:
Onda
Ministry Type:
Arts and MusicChildren and YouthMercy MinistriesOutreach & evangelisatieTeaching (Language)
De start van de kerk in Onda begon vele, vele jaren geleden... misschien wel 30! Het begon toen veel oudere zusters begonnen te bidden en te bemiddelen voor het stadje Onda, vanuit de De Goede Herder-Kerk, gelegen in Castellón de La Plana, de provinciehoofdstad. De kerk begon ook met bezoeken en evangelisatieactiviteiten, maar er werd aanvankelijk niets gevestigd.

Dingen begonnen te veranderen toen een stel uit de moederkerk trouwde en naar Onda verhuisde. Een ECM-missionarisgezin kwam in september 2003 bij hen wonen. Een evangelisatiecampagne "Onda Amiga" werd georganiseerd in samenwerking met de Billy Graham-bediening in Spanje tijdens de zomer van 2004 en dat was toen het werk officieel begon. Op dat moment voegde God steeds meer mensen toe die gelovigen werden of al waren in de stad (maar die geen kerk konden bezoeken omdat er geen was) en in 2007 arriveerde een ander missionariskoppel met specifieke ontwikkelingsgaven.

Vandaag de dag is de Església Evangélica "Bona Nova" d'Onda (in het Valenciaans) kerk autonoom, zelfbesturend en ondersteunt het zijn eigen pastor, Will Polo Bardales (uit Peru), met een groeiende internationale-multiculturele gemeente die volwassen wordt en probeert Onda's samenleving te beïnvloeden en te bereiken met het Evangelie van liefde in Jezus Christus.

Een gezin en enkele anderen uit Alcora (16 km van Onda) komen al jaren naar de kerk in Onda om te aanbidden, en daarom worden er inspanningen geleverd in het naburige stadje L'Alcora, waar op verzoek van de "Bona Nova" kerk, BJ & Rachel Whitaker (met Miriam en Laura), een ECM-missionarisgezin, zich hebben gevestigd en de kerk helpen en ondersteunen bij het bereiken en evangeliseren van de lokale bevolking. Samen werken ze aan het ontwikkelen van een echte gemeenschap van gelovigen en volgelingen van Christus.