Christelijk Gemeenschapscentrum "Zum Gewächshaus"

Type:
Missionaire en sociale projecten
Plaats:
Schwerin-Lankow
Ministry Type:
Children and YouthMercy MinistriesMissional CommunitiesOutreach & evangelisatiePioneer Church Planting

20240129_125434In de voormalige Duitse Democratische Republiek (DDR) was het district Lankow in de noordoostelijke stad Schwerin enorm populair. Nu, 30 jaar later, is er veel veranderd. Veel mensen kampen met financiële of sociale/ relationele problemen, zoals eenzaamheid of het gevoel dat ze nutteloos zijn geworden. Hoewel dit een zeer atheïstisch deel van de wereld is en een kerk als plaats van hoop in Lankow ontbreekt, gelooft het lokale team en hun partners van de FeGN-kerk dat God deze mensen niet vergeten is. Ze willen Zijn liefde tonen door mensen samen te brengen en hen de kans te bieden op actieve deelname, waardoor ze Gods acceptatie ervaren en een nieuw perspectief voor hun leven ontdekken. Ze delen het Evangelie in hun dagelijks leven met de mensen om hen heen en creëren plaatsen van hoop door regelmatig activiteiten te organiseren in een witte tent, op straat en op centrale plaatsen in de buurt.

Lankow3In september 2023 kon de volgende stap worden gezet door een oud leegstaand gebouw te kopen, in het hart van de wijk dat vroeger een klein restaurant en café was. Nu moet het stap voor stap worden gerenoveerd in samenwerking met mensen uit de buurt om een nieuw Gemeenschapscentrum te creëren, genaamd “Zum Gewächshaus” (plantenkas). Deze nieuwe plek moet zowel transparant als veilig zijn om zowel persoonlijk als gemeenschappelijk te groeien en bloeien. Het team schrijft:

Lankow4“We zien een plek waar God wordt verheerlijkt in een taal die bij onze context past. We zien een plek die een zegen is voor onze buurt en mensen weer hoop en perspectief geeft. Om onze visie te realiseren, is € 220.000 nodig voor de renovatie. Sluit u bij ons aan door ons te ondersteunen in gebed en financieel?” Hartelijk dank!

“Ik ben geboren in een atheïstisch gezin, maar ik heb altijd gedacht dat er iets meer moest zijn. Nu heb ik in deze gemeenschap ontdekt dat Jezus bij mij is en Hij geeft mij elke dag de kracht die ik nodig heb.” - Stephanie

doneren als persoondoneren als kerkdoneren als bedrijf

20240202_120219

Lankow2

Lankow1