L'Alcora, Castellón

Type:
Gemeentestichting
Plaats:
Alcora
Ministry Type:
Arts and MusicChildren and YouthMercy MinistriesOutreach & evangelisatieTeaching (Language)
Alcora is een industriestadje met ongeveer 11.000 inwoners. Het vormt een hoek in de zogenaamde "keramische tegel fabriek driehoek" (samen met Onda en Vila-real) in de provincie Castellón (Valenciaanse Gemeenschap).

Het werk in Alcora begon als een uitloper van de kerk in het naburige stadje Onda. Het begon als een tweewekelijkse Bijbelstudie in 2008, onder leiding van de kerk van Onda. Na verloop van tijd vroeg de Bijbelstudiegroep aan ECM om een fulltime zendelingenkoppel of gezin naar Alcora te sturen om daar een kerk te stichten.

Dus B.J. & Rachel Whitaker verhuisden in 2010 naar Alcora en legden gedurende 3 jaar de geestelijke en relationele basis voor het oprichten van een kerk in het stadje. In 2014 vormden we een team met Guillermo en Marisa Kampjes en lokale gelovigen, en in 2015 openden we een winkelpand als ontmoetingscentrum voor onze kleine gemeenschap van gelovigen om samen te komen voor kerkdiensten, en om de gemeenschap te bereiken door het aanbieden van Engelse lessen, activiteiten voor gezinnen en kinderen, en counselingdiensten. Onze kerkgemeenschap heet Comunidad Cristiana En El Camino, de "Christelijke Gemeenschap op Weg," dus bid alsjeblieft voor ons terwijl we anderen uitnodigen om Jezus met ons te volgen.

https://www.facebook.com/ComunidadCristianaEnElCaminoAlcora/