Bauke & Evie Deelstra

Veel Albanezen leven in armoede en zonder hoop. Wij willen hun hoop geven met het Evangelie van Jezus Christus.

Bauke (1988) en Evie (1993) Deelstra houden van Jezus en willen het christelijke geloof graag delen in Albanië. In november 2019 zijn ze naar dit Balkanland verhuisd. Samen met hun dochters Marije en Naomi wonen ze aan de rand van de hoofdstad Tirana.

Albanië heeft een speciaal plekje in het hart van de Deelstra’s. Sinds 2010 deden ze elke zomer mee aan een evangelisatieproject van hun kerk in een Albanees dorpje. Ze hielpen mee met het organiseren van een tiendaags activiteitenprogramma met onder meer een Bijbelspelweek voor kinderen, een vrouwenmeeting en jongerenavonden. Ook zochten ze ouderen en families thuis op. Op deze manier bereikten ze het hele dorp met het Evangelie.

Veel Albanezen zijn niet bekend met het Evangelie. Dit komt mede door het communistische verleden. Doordat Bauke en Evie elke zomer zagen hoeveel vreugde het delen van het Evangelie geeft, groeide bij hen het verlangen om meerdere jaren in Albanië te gaan werken. Evie voelt zich geroepen om zich in te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Bauke hoopt de Albanezen bekend te maken met het Evangelie door gebruik te maken van sociale media.

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 2019