Jim & Christine Memory

Jim zegt: "Europa is misschien wel de grootste zendingsuitdaging in de wereld van vandaag. Tegelijkertijd staat Europa voor economische, politieke, sociale, ecologische en religieuze crises die ertoe leiden dat mensen meer openstaan voor het Evangelie dan in het verleden. Dit uitdagende scenario vereist een frisse kijk op de realiteit van Europa en hoe het eeuwige Evangelie het meest effectief kan worden verkondigd. Mijn combinatie van rollen stelt mij in staat om hierin een bijdrage te leveren; niet alleen binnen ECM, maar ook meer in het algemeen, zowel in Spanje als in heel Europa. Ik ben enthousiast over het vooruitzicht van het brengen van een nieuw perspectief op strategisch leiderschap binnen ECM, maar ook over de klaarstoming van een nieuwe generatie van 'reflective practitioners' voor de Europese zending door het onderwijs dat ik geef op Redcliff. Tegelijkertijd ben ik nog steeds in staat om bij te dragen aan het zendingswerk in Spanje door over samenwerkingen op het gebied van gemeentestichting in de provincie Córdoba te faciliteren. Christine zegt: "Ik heb echt genoten van het werken met de vrijwilligers bij Redcliffe, maar ik zie ook erg uit naar de nieuwe uitdaging om op een breder vlak het werk van ECMI te ondersteunen.”

Jim is leider van de 'Vision and Strategy Group' voor het zendingswerk van ECMI in Europa en coördinator van een gemeentestichtingsproject van ECM met de Broederschap van Evangelische Pastors in Córdoba, Spanje. Jim is ook de cursusleider en hoofddocent van de MA in 'European Mission and Intercultural Christianity' op Redcliffe College, Gloucester.

Christine is huishoudster en vrijwilligster bij Redcliffe College. Vanaf de zomer van 2013 zal zij de overgang maken naar een administratieve, ondersteunende rol binnen ECMI.

Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Engeland

Met ECM sinds 1994