Frank & Angelika Bosch

Onze diepste wens is dat Roma-kinderen hun vrede en identiteit in God vinden. Ik zou graag zien dat ‘onze’ Roma-kinderen op een andere manier opgroeien en een nieuw leven vinden in en met God.

Frank werkt met kinderkoren, voornamelijk in scholen. Hij componeert Kroatische kinder- en aanbiddingsmuziek en neemt het op. De meeste van zijn liedjes zijn gebaseerd op de Bijbel. Franks koren treden op in musicals en familieshows. Deze vinden meestal plaats in openbare plaatsen zoals culturele centra.

Het hoofddoel van Frank en Angelika is om door middel van het koor de kinderen en hun families, maar ook de mensen die de shows bijwonen te bereiken met Gods Woord. Ze helpen ook kerken om de mensen te bereiken met deze laagdrempelige evangelisatie. Frank dient verder in het aanbiddingsteam van de doopsgezinde kerk in West-Zagreb.

Angelika leidt het ‘vrouwenontbijtproject.’ Veel van de vrouwen die meedoen aan het ‘vrouwenontbijtproject’ hebben aangegeven dat zij meer willen weten over de Bijbel en God willen leren kennen. Angelika geeft vanuit huis leiding aan deze vrouwenbijbelstudiegroep.

Frank en Angelika zijn geraakt door de vele mensen die werkloos zijn of niet hun maandelijks salaris uitbetaald krijgen voor het werk dat zij verricht hebben. Maar ook waaraan zij het kleine beetje geld dat zij hebben uitgeven; de Roma’s waarmee Frank werkt, geven hun geld meestal uit aan alcohol of drugs. De nadruk ligt vaker op het verlangen naar voldoende financiële middelen om het gezin alles te kunnen geven wat er maar aan consumptiegoederen te koop is en om hiermee indruk te maken op de buren, dan op het zoeken naar God.

Functie
Zendingwerkers
Land van oorsprong
Duitsland

Met ECM sinds 2000