Theodoor Meedendorp

Theodoor Meedendorp is een voorganger bij de interculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam-Noord, waar hij sinds november 2014 woont met zijn vrouw Gerjanne en hun twee kinderen. Naast zijn algemene taken als voorganger, begeleidt hij ook verschillende buurtgroepen en functioneert hij steeds meer als buurtpastor.

Hij is ook betrokken bij het programma 'Kerk met beide benen in de buurt' van Tearfund, waar hij kerken inspireert en begeleidt om meer betrokken te zijn bij hun lokale omgeving. Dit programma richt zich op verandering van mindset en cultuur, met het oog op lange termijn verandering wat betreft betrokkenheid bij de buurt.

Theodoor's motivatie voor zijn werk komt voort uit zijn geloof in God en zijn verlangen om dicht bij mensen te zijn, in het bijzonder de mensen in de marge. Hij gelooft dat God al aanwezig is op alle plaatsen waar hij binnenstapt en aanschuift.

Hoewel hij geen ervaring heeft met bestuurswerk, is hij enthousiast om dit te ervaren via ECM, een organisatie die zich richt op kleine missionaire gemeenschappen in de marge in Europa. Hij is benieuwd naar de uitdagingen van het christen-zijn in een steeds meer post-christelijk en dynamisch Europa.

Functie
Bestuurslid
Land van oorsprong
Nederland

sinds 2023