Gerard & Gerdine Willemsen

Wij hopen dat we als kerk nieuwe wegen vinden om het christelijk geloof actueel en relevant te maken voor de geseculariseerde Zweden van vandaag.

Gerard en Gerdien Willemsen wonen sinds de zomer van 2012 in Stockholm. Daarvoor hebben ze vanaf 1991 in Storuman en Kiruna, de noordelijkste stad van Zweden, gewoond. Beide plaatsen liggen in Lapland.

Gerdien is pastor een plaatselijke gemeente in Rotebro, een voorstad van Stockholm die op vele manieren probeert uit te reiken naar de geseculariseerde mensen daar. De gemeente creëert contacten via een groot aantal activiteiten, waar Gerdien met haar ervaring een belangrijke bijdrage geeft maar vooral ook de gemeenteleden en de jeugdgroep stimuleert.

Als enige pastor in de gemeente omvat het werk zowel de pastorale zorg, verkondiging en Bijbelstudie als allerlei activiteiten die naar buiten gericht zijn en ook het jeugdwerk. Haar ervaring met creatieve methoden komt daarbij goed van pas.

Gerard richt zich nog steeds op het zendingswerk onder de Samen, de oorspronkelijke nomadische bevolking van Lapland (een gebied in het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland) en andere noordelijke oorsprongsvolken. Gerard probeert gemeentes te helpen het Evangelie op een toegankelijke manier aan deze bevolkingsgroep te presenteren.

Verder is Gerard verantwoordelijk voor het wereldwijde zendingswerk van de Uniting Church in Sweden waar hij ook in contact komt met andere oorsprongsvolken in allerlei landen. Hij heeft zo een mogelijkheid om ook zending in Europa vanuit Zweden te bevorderen, op dit moment vooral in de Baltisch landen, Rusland, Witrusland, Moldavië, Bulgarije, Roemenië en Spanje.
Functie
Zendingswerkers
Land van oorsprong
Nederland

Met ECM sinds 1991

Promotievideo 2014 familie Willemsen