Groot Brittaniƫ

Oppervlakte:
209331 km2
Inwoners:
60800000
Hoofdstad:
Londen

Zendingswerk
ECM werkt momenteel met één echtpaar aan gemeentestichting in Engeland. De komende tijd wordt het gemeentestichtingswerk echter uitgebreid.

ECM verlangt...
ECM heeft al lange tijd een kantoor in Groot-Brittannië van waaruit zendingswerkers over heel Europa uitgezonden worden. Maar ook in Engeland zelf is het Evangelie broodnodig.

Chris en Foluso Enwerem werken tot nu toe als enige ECM-zendingswerkers in Engeland. Zij dragen bij aan gemeentestichting in de West Midlands.

Ondertussen wordt er onder de noemer 'Growing Shoots' gewerkt aan de uitbreiding van de gemeentestichtingsactiviteiten in de regio. Want ook Engeland is een zendingsveld. Ook Engeland kan niet zonder het Evangelie en moet daarom het Evangelie horen. Tot in de uithoeken van het land.

Religies

Christelijk
59.66%
Niet-religieus
34.49%
Moslim
3.2%

Christenen

Anglicisme
36.23%
Katholiek
8.61%
Protestantisme
6.91%
Orthodox
1.06%

Feiten

Economie
‘s-Werelds eerste geïndustrialiseerde economie – nu op de eerste plaats een post-industriële dienstverlenende economie en zeer afhankelijk van financiële en zakelijke dienstverlening. De na de 2e Wereld oorlogse krimp door slecht management, lage investering, onrustige arbeidsmarkt en veel publiek eigendom was omgedraaid vanaf de midden jaren 1980 tot de late jaren 2000. Als een van de zwaarst geraakte landen door de 2008-2009 economische crisis (waarvan de impact nog in de komende tijd zal worden gevoeld), maar nog steeds de vijfde grootste economie. Werkloosheid was 2,5 miljoen in 2010. Tegen het lid worden van het Euro monetair systeem.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven

Er zijn geen vacatures beschreven voor dit land. Mocht u visie voor dit land hebben, neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen bekijken wat er mogelijk is!