Vidas & Rita Rimkus

Rugile and Ugne

We houden onze deur altijd een beetje open. God heeft vele landen, waaronder de lokale bevolking, bij ons thuis gebracht. Wij geloven dat ons huis het koninkrijk van God moet vertegenwoordigen, dus gastvrijheid is een hoofdactiviteit geworden om mensen te ontmoeten.

Rita werd christen na de val van de Berlijnse muur. Vidas ontmoette God in Groot-Brittannië terwijl Rita aan het Redcliffe College studeerde. In 2010 sloot deze zendelingenfamilie uit Litouwen zich aan bij ECM om samen met kerken in Gloucester te werken (gebaseerd op de Baptistenkerk in Brunswick).

Hun bediening begon in hun buurt, waar ze een Pools gezin in hun hart sloten. Omdat God een gastvrije Schepper is en iedereen verwelkomt in Zijn wereld, genieten Rita en Vidas ervan om mensen in hun huis te verwelkomen. Hier veranderen alledaagse gesprekken in gebed, ontdekking en openheid voor de Geest van God. Ze begonnen met een maandelijkse maaltijd voor vluchtelingen en asielzoekers in de kerk en een gratis winkel met tweedehands kleding, basisvoedsel en dergelijke. Dit werk is nu uitgegroeid tot het World Café dat elke twee weken bijeenkomt; een plek vol levendigheid, plezier, eten en verbinden met mensen.

In maart 2018 werd een nieuw project gelanceerd, genaamd The Table of Christ Church. De visie is van een 'give-what-you-can'-café dat wordt gerund door een plaatselijke Anglicaanse kerk, in samenwerking met de kerk en de gemeenschap daar. De hoop is om voort te bouwen op het succes van het Wereldcafé en zodoende een plek te creëren waar vluchtelingen, asielzoekers en andere leden van de lokale gemeenschap kunnen samenkomen.

Functie
Zendelingswerker / Bi-beroepsmedewerker
Land van oorsprong
Litouwen

2010