Finland

Oppervlakte:
338145 km2
Inwoners:
5345826
Hoofdstad:
Helsinki

Zendingswerk

ECM is actief in Lapland, in het noorden van Finland. We houden ons bezig met kinder- en jeugdwerk, Bijbelvertaalwerk en alfabetisering, alsook met werk onder ouderen en immigranten. Een speciale focus in het werk ligt op de Samischtalige bevolking en één van de negen Samische talen, het Inari-Samisch. Die taal herleeft op dit moment en verdient speciale aandacht. In de zomer van 2021 is een proefdruk uitgebracht van de vier evangeliën in het Inari-Samisch en wordt gewerkt aan schoolmateriaal. Verder is er aandacht voor persoonlijke contacten, waarin het evangelie praktisch wordt gemaakt.

ECM verlangt...
In sommige Europese landen is ontkerkelijking een oud begrip aan het worden. In Finland zette de uittocht uit de gevestigde kerken ongeveer twintig jaar geleden in, maar het is sindsdien wel in een gigantisch tempo gegaan. Religieus zijn veel Finnen dus niet meer, maar spiritueel zijn ze wel. New age is bijvoorbeeld ontzettend populair, zeker in het noorden van het land. ECM wil aanknopen bij de aandacht voor spiritualiteit. Veel Finnen zijn op zoek en staan open. Daar moeten we iets mee!

Religies

Christelijk
84%
Niet-religieus
16%
Moslim
0.56%

Christenen

Protestantisme
83%
Orthodox
1.11%
Katholiek
0.18%

Feiten

Economie
Gespecialiseerde en voornamelijk hightech, exportgeoriënteerde economie, ondersteund door de traditionele economie grotendeels gebaseerd op houtproducten. Stevige economische groei sinds de late jaren negentig, maar werkloosheid (vooral onder minderheden) blijft een zorg.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit ‘Operation World, 7e editie, 2010’, zie ook  www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven