Polen

Oppervlakte:
312683 km2
Inwoners:
38038094
Hoofdstad:
Warschau

Zendingswerk
ECM werkt in Rabka aan gemeentestichting en draagt bij aan het grootschalige project 'Vaste hoop', waarmee Poolse kerken en organisaties binnen zeven jaar iedere Pool het Evangelie op een relevante manier willen aanbieden.

ECM verlangt...
Polen verandert rap. Economisch heeft de aansluiting bij de EU in 2004 niet gebracht wat men verwacht had. De werkloosheid is hoog, waardoor veel Polen hun geluk in andere landen beproeven.

Ook de kerk lijkt niet te kunnen brengen wat de Polen verwacht hadden. De voorheen zeer dominante rooms-katholieke kerk begint invloed en aanhangers te verliezen, het aantal actieve christenen neemt snel af.

ECM ervaart in deze roerige periode een nieuwe openheid voor het Evangelie. Door gemeentestichting en het project 'Vaste hoop' wil ECM deze mogelijkheid aangrijpen om het Evangelie op een nieuwe, frisse manier onder de aandacht van de Polen te brengen. ECM verlangt dat het Evangelie, en het Evangelie alleen, de hoop van Polen zal zijn.

Religies

Christelijk
89.63%
Niet-religieus
10.13%
Moslim
0.1%

Christenen

Katholiek
85.69%
Orthodox
1.44%
Protestantisme
0.44%

Feiten

Economie
Historisch een landbouw economie totdat Communistische regerering zware industrie toevoegde. Constante liberalisering en verschillende fases van hervorming sinds 1990 geeft nu een belangrijke groei. Ondanks dat, zijn er uitdagingen zoals een exodus van jonge arbeiders en geschoolde werknemers in combinatie met werkloosheid die voor velen aanhoudt. De economische crisis van 2008-2009 zag het aantal mensen dat terugkeerde naar Polen toenemen.

De statistieken zijn bedoeld om een indruk te geven, niet om te stigmatiseren. De statistieken zijn overgenomen uit "Operation World, 7e editie, 2010", zie ook www.operationworld.org

Filter:
Waar we werken
Vacatures

Schakel JavaScript in om de kaart weer te geven